10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTop zece școli gimnaziale din Craiova

Top zece școli gimnaziale din Craiova

Rezultatele la evaluarea națională de anul acesta arată că pe primele zece locuri cu cele mai bune rezultate la acest examen se află numai școli gimnaziale din Craiova. Una dintre aceste unități școlare a intrat chiar în primele 50 de unități școlare la nivel național. În ceea ce privește școlile din județ, anul acesta la multe dintre ele s-a înregistrat o scădere a mediilor la examenul național de la finalul clasei a VIII-a.

Clasamentul național al școlilor gimnaziale în funcție de rezultatele de la evaluarea națională arată că Doljul a făcut salturi importante. Dacă în sesiunea anterioară, nicio unitate școlară nu se afla în top 50, anul acesta Școala gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova a ajuns să fie pe locul 31. De altfel, la nivel local este singura unitate școlară care are media generală peste 9.00 la evaluarea națională, respectiv 9,02. Elevii de la această unitate școlară au avut note foarte mari și la clasă, media generală de absolvire la nivelul unității fiind 9,80.
Pe locul al doilea la nivel județean, după rezultatele la examenul național, se află Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, cu media 8,65, iar pe locul al treilea se află Școala gimnazială „Traian“ din Craiova cu media 8,42. În top cinci școli gimnaziale la nivel local se află și Școala gimnazială „Sfântul Dumitru“, dar și Școala gimnazială „Gheorghe Țițeica“ din Craiova. Pe locul al VI-lea anul acesta se află Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, urmat de Colegiul Național „Elena Cuza“, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Colegiul Tehnic „Energetic“ și Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu“. Diferența față de anul trecut este că în acest top al primelor zece școli nu mai apar unități școlare din județ. De exemplu, în 2017, pe locul V la nivelul județului Dolj se afla Școala gimnazială „Opsichie Cazacu“ din Seaca de Pădure, care avea media generală la evaluarea națională 8.30. În sesiunea din această vară, școala a ajuns la media generală 4,85, fiind pe locul 110 la nivel județean.

Două școli din Dolj se mențin ultimele în clasamentul național

În ceea ce privește rezultatele slabe, anul acesta sunt tot mai multe unități școlare care au medii generale sub cinci la evaluarea națională. Dacă anul trecut erau 55 de astfel de unități școlare, anul acesta sunt 78 de unități de învățământ din cele 189 existente. Două din aceste școli se mențin ca și anul trecut ultimele în clasamentul național, chiar dacă a scăzut numărul școlilor gimnaziale de la 6.136, cât erau anul trecut, la 6.077. Cea mai mică medie generală la evaluarea națională pe unitatea școlară este 1,02 și aparține Școlii gimnaziale Ocolna. De altfel, și la Școala gimnazială nr. 6 Băilești, media tuturor elevilor de clasa a VIII-a la evaluarea națională este 1,17. De remarcat că notele de la aceste școli sunt chiar mai mici anul acesta decât anul trecut. De altfel, tot spre finalul clasamentului național se află anul acesta și Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ Călărași, cu media generală 2,15, dar și Școala specială profesională Craiova, cu 2,42.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS