11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecţia de Drumuri Naţionale va demola podeţele subdimensionate de pe DN 67, în Bumbeşti-Piţic

Secţia de Drumuri Naţionale va demola podeţele subdimensionate de pe DN 67, în Bumbeşti-Piţic

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va demola toate podeţele subdimensionate de pe DN 67, începând cu localitatea Bumbeşti-Piţic. La solicitarea autorităţilor locale, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu s-au deplasat joi la Bumbeşti-Piţic pentru a verifica podeţele şi şanţurile din vecinătatea şoselei. Acolo unde au fost identificate probleme în ceea ce priveşte preluarea debitelor, în caz de precipitaţii abundente cetăţenii au fost informaţi că le vor fi demolate podeţele, iar şanţurile vor fi reamenajate. Din cauza faptului că respectivele construcţii sunt subdimensionate, la fiecare ploaie apa nu mai este preluată în mod corespunzător şi ajunge în curţile caselor din apropierea şoselei naţionale. Alături de drumari a fost prezent şi primarul comunei Bumbeşti-Piţic, Victor Geogia. Edilul le-a transmis oamenilor că trebuie să fie de acord cu demolarea, mai ales că le vor fi construite podeţe corespunzătoare.

Nu au altă soluţie

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, podeţele au fost construite de cetăţeni de-a lungul timpului şi nu mai corespund: „Am venit la invitaţia primarului din Bumbeşti-Piţic şi am mers împreună în toate zonele cu probleme. Primarul a discutat cu locuitorii satelor respective. Sunt porţiuni unde mereu au loc inundaţii, din cauza podeţelor. Apa trece peste pentru că nu are loc pe sub podeţ. Am ajuns la concluzia că nu este altă soluţie decât să demolăm podeţele. Vom acţiona cu utilaje. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să facem acest lucru, pentru că altfel la ploi abundente apa ar putea ajunge în curţi, case sau în anexe. Cred că este mai important să prevenim. Este bine că există colaborarea cu autorităţile locale pentru că merg şi discută cu oamenii şi le explică ce vrem să facem“, a declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS