Acasă Local Gorj Se circulă din nou pe DJ 665, în zona Cernădie

Se circulă din nou pe DJ 665, în zona Cernădie

-

Varianta provizorie amenajată de autorităţi pe DJ 665 în zona Cernădie, între Novaci şi Baia de Fier, a fost dată ieri în folosinţă. Şoseaua a fost afectată din cauza unei viituri, iar circulaţia a fost oprită în urmă cu trei săptămâni. În tot acest timp s-a lucrat la o variantă ocolitoare. Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţie care administrează drumul respectiv, a declarat că traficul rutier în zona Cernădie a fost reluat ieri. Va fi instituită o restricţie de maximum 5 tone pentru autovechiculele care tranzitează punctul respectiv. „Toate lucrurile sunt în regulă cu varianta ocolitoare. Avem semnalizare corespunzătoare. Este însă impusă o limită de tonaj de maximum 5 tone. Se poate circula fără probleme până când vor fi realizate reparaţiile la drumul judeţean“, a spus Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Buget de un milion de lei pentru reparaţii

Potrivit lui Ninel Muja, lucrările la varianta ocolitoare au fost realizate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj. Suma alocată a fost de 20.000 de lei. Ninel Muja a mai spus că, pentru lucrările de reparaţii în zona afectată de viitură, este necesar un buget de un milion de lei, TVA inclus. În acest sens, vor fi solicitate fonduri de la guvern. „Am alocat 20.000 de lei pentru amenajarea unei variante ocolitoare în zona respectivă. Este acum nevoie să facem toate demersurile necesare pentru a primi de la guvern suma de un milion de lei cu TVA inclus să putem trece la reparaţiile la podul afectat de viitură şi care este pe DJ 665, în apropiere. Porţiunea respectivă de drum rămâne închisă pentru că este periculos să se tranziteze pe varianta originală. Să sperăm că vom primi rapid banii de la guvern“, a mai declarat Ninel Muja.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...