14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtocol cu scandal la primărie

Protocol cu scandal la primărie

Viceprimarii municipiului Târgu Jiu sunt nemulţumiţi de existenţa unui protocol semnat de primarul Marcel Romanescu şi conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj. Protocolul a fost semnat în 2017 şi ar fi pentru organizarea de cursuri de instruire pentru funcţionari. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a spus că nu ştie care este rostul protocolului şi că în momentul de faţă se lucrează sub presiune în instituţie, mai ales că funcţionarii ar putea să se toarne între ei. „Eu nu am ştiut de acest protocol până recent. Nimeni nu a ştiut, decât primarul. Nu ştiu ce rol are acest protocol, decât să toarne cineva acolo. Dacă era doar pentru perfecţionarea sau pentru instruirea funcţionarilor de ce a fost ţinut ascuns până acum?“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul PSD din Târgu Jiu. Vicele Adrian Tudor a declarat că nu ar fi trebuit semnat un protocol, având în vedere că angajaţii Direcţiei Generale Anticorupţie pot avea oricând acces la documentele primăriei.

Conflict din cauza culorii politice

Primarul liberal Marcel Romanescu a spus că protocolul presupune o colaborare normală între instituţii. Experţii de la DGA vor realiza informări şi vor pregăti angajaţii primăriei în legătură cu legislaţia anticorupţie. Primarul Romanescu a spus că înainte de a semna protocolul s-a consultat cu Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Edilul a mai spus că nu era obligat să informeze viceprimarii în legătură cu documentele pe care le semnează. „Nu aveam niciun fel de obligaţie să informez pe nimeni legat de semnarea acestui protocol. Nici pe viceprimari, nici consiliul local. Este un protocol semnat de primărie şi nu este secret. E vorba doar de activităţi de instruire şi nimic altceva. M-am consultat cu domnul secretar Jianu înainte de a-l semna“, a menţionat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.
Între majoritatea PSD-ALDE-PSRo din Consiliul Local şi primarul liberal Marcel Romanescu nu există cale de înţelegere de un an. Aceștia se ceartă de fiecare dată când au ocazia, pe diferite teme. S-a încercat punerea unor baze de colaborare pe diferite domenii, dar nu s-a reuşit. Fiecare şedinţă a consiliului local se transformă aproape de fiecare dată în scandal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS