Acasă Local Gorj Se depun cererile pentru cota de cărbune, la Complexul Energetic Oltenia

Se depun cererile pentru cota de cărbune, la Complexul Energetic Oltenia

-

Sindicatele centralizează cererile privind acordarea cotei de cărbune la Complexul Energetic Oltenia pentru anul 2018. Cota, zece tone de lignit, se acordă în natură, contra cost, angajaţilor companiei, și pentru acest lucru este necesară depunerea unei cereri. Anul acesta, cei 13.000 de salariaţi au beneficiat şi de vouchere de combustibil în valoare de 600 de lei. Cota de cărbune la CEO trebuie distribuită până la sosirea sezonului rece. La fiecare termocentrală şi carieră minieră există cel puţin două puncte de încărcare a cotei de cărbune. Salariaţii trebuie să asigure mijloacele de transport pentru cota de cărbune de zece tone şi vor primi documentele necesare din partea CEO.

Criză de cărbune

La nivelul CEO se înregistrează probleme în privinţa asigurării cantităţilor necesare de cărbune pentru funcţionarea grupurilor energetice de la termocentralele din Gorj şi Dolj. Producţia pe acest an este estimată la 22,5 milioane de tone. Din cauză că nu au mai avut loc exproprieri şi nu au mai fost amenajate noi fronturi de lucru, există temerea că nu va putea fi produsă întreaga cantitate de cărbune necesară pentru acest an şi mai ales pentru perioada de iarnă. Pe lângă cota de lignit pentru angajaţi, conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să mai asigure cărbune pentru onorarea contractelor cu beneficiarii de energie electrică, dar şi pentru a asigura stocurile necesare pentru perioada de iarnă. Stocurile trebuie să fie constituite până în luna octombrie şi sunt obligatorii pentru companiile energetice, astfel încât să nu fie probleme pe perioada iernii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Legea referitoare la reducerea numărului de ore în învăţământ, promulgată de Iohannis

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial și liceal se va reduce. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea...