7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGigioc și alți trei inculpați rămân în arest

Gigioc și alți trei inculpați rămân în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, marți, să respingă acțiunile formulate de Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, și alți trei inculpați arestați preventiv pe 29 iunie, pentru comiterea de infracțiuni informatice.
Procurorii DIICOT din Craiova au explicat că, „începând cu anul 2013, inculpaţii Zavera Gigi-Vadik, Pană Cornel și Sorea Gabriel au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni informatice, grup coordonat de inculpatul Zavera Gigi-Vadik, la care au aderat şi alţi inculpaţi, printre care şi inculpatul Avrămoiu Cosmin-Gheorghe“, dar și că, în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Sorea Gabriel împreună cu alţi doi inculpaţi au pus în circulație instrumente de plată electronică, au accesat, fără drept, sisteme informatice și a efectuat retrageri frauduloase de numerar (pe teritoriul Mexicului) din contul mai multor persoane“.
Potrivit anchetatorilor, în noiembrie 2013, același Cornel Pană a formulat o sesizare penală, în care a susținut că, pe 23 noiembrie 2013, din contul deschis pe numele său au fost efectuate în Mexic zece retrageri frauduloase de numerar, totalizând suma de 12.929 de lei, „deși sumele de bani au fost retrase pe teritoriul Mexicului la indicațiile acestuia (prin accesarea, fără drept, a unui sistem informatic), în baza înțelegerii pe care o avea cu inculpatul Sorea Gabriel, sume de bani de care a și beneficiat“.
Cei patru inculpați au fost reținuți pe 28 iunie, iar o zi mai târziu, Tribunalul Dolj a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de cei patru inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanța care le-a respins acțiunile marți, pe 3 iunie. „Respinge contestaţiile ca nefondate. Obligă contestatorii inculpaţi la câte 50 de lei cheltuieli judiciare statului“, se arată în hotărârea instanței, care este definitivă.
Printre infracțiunile reținute de procurori în acest dosar se numără constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, inducerea în eroare a organelor judiciare şi înșelăciunea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS