Semnalizarea rutieră a fost înlăturată de pe drum

Semnalizarea rutieră temporară montată pe DN 6B, localitatea Urda, a fost distrusă în cursul zilei de joi de către persoane necunoscute până acum. Semnalizarea din zona respectivă a fost montată la un podeț afectat de viiturile produse în zonă. În carosabil a apărut o groapă, ca urmare a scufundării asfaltului. Prin urmare, drumarii au decis ca pe câţiva metri din DN 6B, localitatea Urda să stopeze temporar circulaţia pe ambele sensuri. În acest sens au fost montate semne rutiere care le arătau conducătorilor auto că trebuie să ocolească zona pentru a nu fi victimele unor evenimente rutiere neplăcute. Apa a săpat sub carosabil şi astfel a apărut groapa respectivă.

Poliţia îi caută pe autori

Deranjaţi probabil de semnalizarea respectivă, unii conducători auto au decis să o smulgă din zona cu probleme şi să o arunce în şanţul de pe marginea şoselei naţionale. Norocul celorlalţi participanţi la traficul rutier a fost că drumarii aduseseră prevenitiv şi două camioane cu balastru care a fost aşezat în jurul porţiunii cu probleme, astfel încât şoferii să nu îşi avarieze maşinile. „Reamintim faptul că distrugerea semnalizării rutiere, temporare sau permanente, este faptă penală și se pedepsește în conformitate cu legislația în vigoare și poate duce la producerea unor accidente cu urmări grave. Semnalizarea a fost refăcută de către angajații districtului Licurici. Dacă nu semnalizam în mod corespunzător zona cu probleme era scandal dacă aveam parte de un accident rutier sau de mai multe. Cum a apărut problema, cum am luat măsuri. Nu ştiu pe cine a deranjat acest lucru. Este o semnalizare temporară şi obligatorie până când va fi remediată problema. Au distrus semnalizarea şi au aruncat-o în pădure. Nu ştiu dacă au vrut să o fure şi au abandonat-o ulterior. Poliţia va stabili acest lucru. Am mai avut un caz similar anul trecut şi autorii faptei au ajuns acum după gratii. Este faptă penală şi judecătorii au decis condamnarea la închisoare cu executare“, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.