5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalarii restante la Primăria Radomirești

Salarii restante la Primăria Radomirești

Situație tensionată la Primăria Radomirești, din județul Olt, unde salariații nu și-au primit leafa luna aceasta, iar primarul spune că banii vor veni luna viitoare.
Primăria Radomirești are, spune primarul Nicușor Sîia (PSD), 13 angajați, „la 3.200 de locuitori, 2.600 de votanți, patru sate, 48 de kilometri stradali…, vă dați seama“, sugerând că schema de personal nu e nicidecum numeroasă. Anul trecut, atunci când noua lege i-a permis, a acordat și măriri de salariu. De 30%, spun cei care reclamă acum că primăria este în imposibilitatea de a le plăti.
„Zilele astea se rezolvă. Nu i-au luat, dar când îi luau, cum era? Da, așa e, da’ e cu răutate. Pe 10 ale lunii trebuia să-și ia salariile. Avem de recuperat luna aceasta“, a declarat primarul. La întrebarea „și de unde luați banii?“, primarul are un răspuns surprinzător: „Acum ne puneam și noi întrebarea, de unde facem rost? Nu mă uit în grădină la alții, dar alții au de nu știu cât timp banii neluați. Nu e Primăria Radomirești un model, un exemplu“, a completat primarul, vizibil iritat că discuția și întrebările continuă.
Primarul comunei Rado-mirești spune că va înainta solicitare la Consiliul Județean Olt și că luna viitoare, pe 10, ziua normală de salariu, angajații își vor primi și leafa pentru iunie, dar și restanța. „Luna viitoare vom avea banii luați, salariile, două luni, normal“, a mai spus primarul, precizând că fondul de salarii ar fi, la nivelul instituției pe care o conduce, de 30.000 – 40.000 de lei. Edilul a avut, în schimb, o replică șocantă pentru cei care s-au plâns de faptul că înregistrează restanțe salariale: „Cine are nevoie să vină la mine să-i dau, că am frigiderul plin de carne“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS