14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe la o avarie s-a ajuns la haos pe bulevardul Râului

De la o avarie s-a ajuns la haos pe bulevardul Râului

Intervențiile de la rețeaua de canalizare de pe strada Bucovăț intersecție cu bulevardul Râului creează probleme traficului în zonă. După ce în urmă cu două săptămâni, aici s-a prăbușit asfaltul, iar în carosabil a apărut un crater, lucrările nu se mai sfârșesc. Mai mult, de două săptămâni circulația a fost oprită pe strada Bucovăț, pe sensul de mers dinspre bulevard spre Parcul Tineretului, iar de joi și pe bulevardul Râului, pe sensul de mers dinspre strada Brestei spre bulevardul Știrbei Vodă. Tot traficul a fost deviat pe un singur fir, adică autovehiculele au circulat în ambele sensuri doar pe o parte a bulevardului. Zona a fost marcată cu balize care împiedicau trecerea autovehiculelor, iar circulația a fost dirijată cu polițiști de la Poliția Locală. Traficul a fost infernal, mașinile au stat minute în șir în coloană, de la semafoarele de pe bulevardul Știrbei Vodă până la podul Viorele.
Ceea ce inițial părea o intervenție minoră la rețeaua de canalizare a Companiei de Apă Oltenia (CAO) s-a transformat în decurs de două săptămâni într-o problemă greu de gestionat de către operator. La început, pe 19 iunie, reprezentanții CAO au spus că prăbușirea covorului asfaltic este cauzată de apa care se scurge printre îmbinările canalului colector care se întinde de-a lungul bulevardului Râului. „Aici este o problemă a constructorului. Atunci când s-a casetat canalul colector nu s-a introdus tubulatură. Drept urmare, când plouă sau debitul este mai mare, apa se infiltrează printre casetele din beton și spală pământul de sub carosabil. Rezultatul, aceste prăbușiri ale carosabilului. Ca să se rezolve situația, administrația locală trebuie să facă investiții de ordinul zecilor de milioane de euro în acest canal“, spunea Alin Șuiu, director general adjunct al CAO la momentul surpării asfaltului.
Ulterior, pe 21 iunie, reprezentanții operatorului de canal au revenit și au precizat că este o problemă care îi depășește, fiindcă s-au descoperit câteva izvoare subterane care „mănâncă“ pământul de sub asfalt și din jurul conductelor de apă și canal. La acel moment, CAO a închis circulaţia autovehiculelor, pe strada Bucovăţ, de la intersecția cu strada Râului până la intersecția cu strada Drumul Jiului, în vederea remedierii avariei produse în rețeaua de canalizare. Durata estimată a intervenţiei nu era precizată.
„Inițial, am crezut că este vorba despre o avarie sau infiltrații de la canalul colector. Am descoperit însă că este vorba despre niște izvoare subterane de mare presiune care au fost reactivate probabil în urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă. Am fost depășiți de situație și am apelat la firma RECON. Nu pot să preconizez cât va dura lucrarea și cât timp va fi sistată circulația în această zonă“, revenea și preciza pentru GdS Alin Șuiu, director adjunct CAO.
Joi, muncitorii de la RECON au adus utilaje de mare tonaj pentru intervenții la rețeaua de canalizare și lucrări de stopare a apelor subterane, ceea ce a făcut ca circulația rutieră să fie dată peste cap. „Am apelat la RECON pentru că ei au utilajele necesare intervenției. Am înțeles că se încearcă stoparea acelor izvoare, că s-a turnat beton, dar mai durează câteva zile. Nici condițiile meteo nu au fost favorabile. Este o lucrare dificilă“, a concluzionat Alin Șuiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS