Acasă Local Gorj Panouri pe drumurile cu risc de accidente

Panouri pe drumurile cu risc de accidente

-

Măsuri preventive luate de autorităţi pe Drumul Național 66, Târgu Jiu – Rovinari. După numeroasele tragedii petrecute pe acest tronson, autoritățile încearcă să prevină evenimentele rutiere. Angajații Secției de Drumuri Naționale din Târgu Jiu au montat indicatoare cu mesajul „Zonă cu risc ridicat de accidente – Alege viața“. Totul pentru a încerca să determine șoferii să circule cu prudență și să respecte indicațiile rutiere din zonă. Drumul Naţional 66, care face legătura între partea de sud şi nordul judeţului Gorj, este unul unde au loc cele mai multe evenimente rutiere pe parcursul unui an. În acest sens stau mărturie şi statisticile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. De altfel, pe DN 66 se află în partea de nord şi Defileul Jiului, unde nu este săptămână în care să nu fie semnalat un eveniment rutier.
Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, acţiunile de montare a panourilor de avertizare vor continua şi cu alte zone cu probleme: „Suntem operativi şi acţionăm rapid pentru reluarea traficului după ce au avut loc anumite accidente rutiere grave sau evenimente rutiere mai uşoare. Cred că cel mai bine este să încercăm şi o activitate de prevenire pe şoselele naţionale şi în special pe DN 66. Numai săptămâna trecută am avut în Defileul Jiului două tiruri răsturnate. Au avut noroc şi conducătorii auto că nu au ajuns în Jiu şi au ţinut parapeţii. De multe ori se circulă cu viteză pentru a se ajunge mai rapid la destinaţie, dar unii nu iau în calcul că s-ar putea să nu mai ajungă“.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.