17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretara Lupescu rămâne în arestul IPJ Dolj

Secretara Lupescu rămâne în arestul IPJ Dolj

Denunțătorul din acest dosar a susținut în fața anchetatorilor că i-a dat secretarei sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei

Procurorii doljeni au obținut, vineri, la Curtea de Apel Craiova, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele secretarei Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, acuzată de luare de mită și înșelăciune. Inițial, Tribunalul Dolj hotărâse să o plaseze pe inculpată în arest la domiciliu.

Luare de mită și înșelăciune. Acestea sunt infracțiunile de care este acuzată Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, din Craiova, secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj susțin că, la sfârșitul lunii mai, secretara Cristina Carmen Lupescu a fost denunțată de un bărbat, care a explicat că, începând cu anul 2014, i-a dat femeii sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei. În schimbul acestor sume de bani, secretara Lupescu ar fi susținut că îl ajută pe fratele denunțătorului să promoveze examenele. Mai exact, femeia ar fi susținut că intervine pe lângă profesori pentru ca studentul, care acum ar fi trebuit să fie în anul IV, să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. În cursul lunii mai, denunțătorul a aflat că, de fapt, deși plătise respectivele sume de bani, fratele său fusese exmatriculat încă din anul I. Acesta ar fi și motivul pentru care bărbatul a hotărât să formuleze un denunț împotriva secretarei Lupescu. Potrivit înțelegerii dintre cei doi, denunțătorul ar fi trebuit să achite o sumă de bani pentru ca fratele său să promoveze și examenele din anul IV, așa că, pe 25 mai, anchetatorii au organizat o acțiune de prindere în flagrant. Secretara Cristina Carmen Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, în sediul Facultății de Drept, în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător. Procurorii doljeni au mai precizat că în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune.

Mandat de arestare prelungit după contestația procurorilor

Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Ulterior, pe 15 iunie, procurorii doljeni au solicitat instanței prelungirea mandatului emis pe numele inculpatei, însă judecătorii de la Tribunalul Dolj nu au fost de acord cu propunerea anchetatorilor. Luni, pe 18 iunie, instanța a dispus ca inculpata să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 25 iunie, când expiră mandatul de arestare preventivă. Instanța de judecată a mai hotărât ca, pe durata arestului la domiciliu, inculpata să se se prezinte în faţa procurorilor sau instanței când este chemată și să nu comunice cu martorii din dosar. Anchetatorii au formulat o contestație, iar vineri, pe 22 iunie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat printr-o hotărâre definitivă. Instanța a admis acțiunea procurorilor doljeni, așa că inculpata va fi cercetată în continuare în stare de arest preventiv pentru acuzațiile care i se aduc. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Lupescu Cristina Carmen, pe o durată de 30 de zile, începând cu 25.06.2018 până la 24.07.2018, inclusiv“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS