15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenție la calitatea apei când mergeți la plajă!

Atenție la calitatea apei când mergeți la plajă!

Water Park din Parcul Tineretului (FOTO: Claudiu Tudor)

Craiovenii care nu au timpul necesar să meargă într-un concediu la mare sau și-au programat vacanța în cea de-a doua parte a verii se pot bucura de câteva ore de plajă și scăldat la piscinele și ștrandurile din Craiova. Costurile variază între 10 și 50 de lei, în funcție de facilitățile pe care le oferă locurile respective. „În evidenţele DSP Dolj figurează 21 de piscine şi ștranduri care funcționează în baza declarației pe propria răspundere, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1.030/2009. Dintre acestea, șase sunt în Craiova, iar restul în mediul rural. Acestea sunt: Bazin Magic Land, Piscina «La Cișmea» Mârșani, Ștrand Hanul Doctorului, Piscina Plaza Summer Club, Piscina Spa Plus Aqua, Piscina Noa, Piscina La Izvoare, Piscina Denis, Piscina Valencia, Piscina Coloseum, Piscina Panoramic, Ștrand Fanty Beach, Piscina Lavidor, Piscina Carul din Stele, Piscina Happy Friends, Piscina Sky Club, Piscina Sânziana, Piscina Helin Aeroport, Piscina Miraj, Piscina Ramada, Water Park“, se precizează într-un răspuns al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Calitatea apei contează

Despre modul în care își așteaptă unele dintre piscine și ștranduri clienții aflăm chiar de pe site-urile acestora sau de la reprezentanții respectivelor locuri de agrement.
Piscina „La Cișmea“ Mârșani ne arată facilitățile pe site-ul de prezentare. „A venit vara și vrei să fugi de căldură, zgomotul și aglomerația din oraș și nu știi unde?! Acum, la doar 20 de minute de Craiova s-a deschis cel mai frumos complex unde le poți face pe toate – piscina «La Cișmea» Mârșani. Locația este înconjurată de un superb heleșteu unde poți pescui, te poți plimba cu barca sau te poți răcori în piscina amenajată după standarde europene. În jurul ei vei găsi multiple spații verzi și foișoare unde te poți relaxa“, se arată pe site. În plus, Cristian Cârjaliu, administratorul complexului, spune că apa din piscină este de calitate, asigurată de un sistem de filtrare de ultimă generație, iar plaja a fost dotată cu șezlonguri noi, aduse din Dubai. Accesul la piscină este de 10 lei.

Piscina „La Cișmea“ Mârșani (FOTO: Claudiu Tudor)

O piscină chiar în oraș

Piscina Sânziana se află chiar în oraș. Ca să se bucure de o zi de bălăceală aici și de soare, un adult achită 20 de lei, iar un elev sau student 15 lei. Copiii sub șapte ani plătesc doar cinci lei. Accesul pe tobogane este gratuit și este permis doar copiilor între 4 și 12 ani, numai sub supravegherea unui adult. Șezlongul și umbrela de plajă pot fi folosite gratuit, în schimb pentru baldachin taxa este de 30 de lei.

La plajă în afara Craiovei

Piscina Valencia, aflata la ieșirea din Craiova (vizavi de reprezentanța Skoda), poate fi frecventată atât de copii, cât și de adulți datorită celor trei piscine, una de 1.000 mp, cea medie de 300 mp, iar alta pentru copii. Pentru aceștia există și un loc de joacă acvatic. În prețul de intrare sunt incluse vestiarul, sauna, jacuzzi, șezlong și parcare. Prețul biletului este de 15 lei pe zi, iar pentru copiii cu înălțimea sub un metru – 10 lei. Se pot face și abonamente, valoarea acestora este de 100 de euro tot sezonul sau 50 de euro pentru o lună. Cei care nu sunt inițiați în ale înotului pot lua lecții, prețul unei ședințe fiind de 25 de lei.

Ștrandul Hanul Doctorului (FOTO: Claudiu Tudor)

La Water Park

Potrivit regulamentului de funcționare, la Water Park taxele de acces sunt următoarele: 24 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri (vor primi brățară albă – n.r.), 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri – brățară albastră, 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend – brăţară roşie și 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend – brăţară neagră. Cei care doresc să meargă la saună vor plăti 15 lei, dar acest lucru este recomandat persoanelor peste 16 ani. Ele vor primi o brățară de identificare de culoare verde. Cunoscutul ștrand de la Hanul Doctorului și-a deschis și el porțile. Costul unui bilet este de 10 lei, iar dacă vreți și șezlong plătiți în plus cinci lei.

Indiferent de vreme, poți merge la Plus Aqua

Complexul Plus Aqua are regim atât de piscină, dacă vorbim de bazinele interioare, cât și de ștrand, făcând referire la bazinele din exterior.
Complexul are mai multe bazine, două în interior, cu apă încălzită, un bazin mai mic, unde se fac și cursuri de înot. Acesta este destinat atât petrecerii timpului liber, cât și activităților de întreținere corporală. La exterior are un bazin de 25 de metri lungime și 10 lățime și un bazin pentru copii. Toate bazinele au un sistem de filtrare permanentă a apei, prin filtre cu nisip. În bazinele exterioare, apa este introdusă la începutul sezonului, iar în interior se schimbă la doi, trei ani. Substanțele folosite asigură parametrii normali, iar monitorizarea calității apei se face la două, trei ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS