6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInfuzie de capital la două societăți deținute de CJ Dolj

Infuzie de capital la două societăți deținute de CJ Dolj

Consilierii județeni din Dolj se întrunesc astăzi, în ședință ordinară, pentru a vota șase proiecte de hotărâre, dintre care două se referă la sume importante de bani care vor trece din bugetul județului în cel al unor societăți din subordinea CJ, ca aport de capital. Este vorba de SC High-Tech Industry Park Craiova SA și Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) Dolj SA, la care Consiliul Județean deține pachetul majoritar de acțiuni, pentru care astăzi vor fi mandatați împuterniciții județului Dolj care să voteze în Adunarea Generală a Acționarilor majorarea capitalului social. Către cele două societăți vor fi alocați, în total, șapte milioane de lei, sub formă de acțiuni, bani care au fost prevăzuți încă de la începutul anului, când s-a aprobat bugetul propriu al județului Dolj pe anul 2018 (15 februarie). „Votul de mâine (astăzi – n.r.) este doar o formalitate, pentru că banii au fost deja aprobați odată cu bugetul. Noi acum doar mandatăm reprezentanții județului care să voteze în Adunarea Generală a Acționarilor majorarea capitalului celor două societăți din subordinea CJ. Banii sunt folosiți pentru investiții și dezvoltare“, a precizat vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
La High-Tech Industry Park va fi majorat capitalul social cu suma de patru milioane de lei, care reprezintă 40.000 de acțiuni, ceea ce va însemna o creștere a cotei de participare la profit și pierdere a acționarului majoritar, în speță, Consiliul Județean Dolj, de la 99,93% la 99,97%. Banii vor fi folosiți, potrivit vicepreședintelui Cosmin Vasile, pentru realizarea rețelelor interne de utilități, care vor fi aduse la „poarta“ fiecărei companii instalate în acest al doilea parc industrial al Craiovei. Pentru High-Tech Park a fost alocată, de altfel, la începutul anului, suma de 8,5 milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei au fost pentru rețele exterioare de utilități și drumurile de acces (execuție și asistență tehnică). De asemenea, alți 176.000 de lei au fost prevăzuți pentru proiectul „Crearea unui incubator de afaceri în incinta High-Tech Industry Park Craiova“.
În ceea ce privește Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj SA, cea care administrează drumurile județene din Dolj și se ocupă de repararea lor, aportul CJ la capitalul social al societății este de trei milioane de lei. Potrivit datelor din proiectul de buget, suma va fi folosită pentru dotarea SPLDP cu noi utilaje performante necesare desfășurării activității.
În rest, celelalte proiecte de hotărâre care se vor afla, astăzi, pe masa consilierilor județeni se referă la prelungirea perioadei temporare în care Mihai Bobocică își poate exercita atribuțiile de conducere a Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj până la ocuparea prin concurs a funcției publice vacante de director executiv, la prelungirea cu încă un an a unui contract de închiriere și la aprobarea documentației tehnico-economice pentru modernizarea Drumului Comunal 120, Tiu (DJ 606B) – Gogoșu (DJ 606C), pe o distanță de 2,5 km. Ultimul proiect de pe ordinea de zi se referă la aprobarea actualizării Monografiei economico-militare a județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS