Acasă Local Dolj Secretara de la Drept, arestată la domiciliu

Secretara de la Drept, arestată la domiciliu

-

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să o plaseze în arest la domiciliu pe secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, cercetată de procurorii doljeni pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei care instrumentează acest dosar penal, în urmă cu trei săptămâni, un bărbat a formulat un denunț împotriva secretarei Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, din municipiu. În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut că, începând cu anul 2014, i-a dat secretarei sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei, pentru ca fratele său să promoveze examenele. În schimbul acestor sume de bani, femeia ar fi susținut că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele denunțătorului, care acum ar fi trebuit să fie în anul IV, să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. De curând, denunțătorul a aflat că, de fapt, deși plătise respectivele sume de bani, fratele său fusese exmatriculat încă din anul I. Acesta ar fi și motivul pentru care bărbatul a hotărât să formuleze un denunț împotriva secretarei Lupescu. Potrivit înțelegerii, denunțătorul ar fi trebuit să achite o sumă de bani pentru ca fratele său să promoveze și examenele din anul IV, așa că, în cursul zilei de vineri, anchetatorii au organizat o acțiune de prindere în flagrant. Secretara Cristina Carmen Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, în sediul Facultății de Drept, în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător. Procurorii doljeni au mai precizat că în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune.
Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Ulterior, pe 15 iunie, procurorii doljeni au solicitat instanței prelungirea mandatului emis pe numele inculpatei, însă judecătorii de la Tribunalul Dolj nu au fost de acord cu propunerea anchetatorilor. Luni, pe 18 iunie, instanța a dispus ca inculpata să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25 iunie, când expiră mandatul de arestare preventivă. Instanța de judecată a mai hotărât ca, pe durata arestului la domiciliu, inculpata să se se prezinte în faţa procurorilor sau instanței când este chemată și să nu comunice cu martorii din dosar. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat pentru GdS că, ieri dimineață, au contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanța care urmează să dea o soluție definitivă în ceea ce privește prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt pentru Gorj şi Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţinare de cod galben de vânt până la ora 15.00, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea....