21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce au fost tăiați copacii de pe strada Păltiniș

De ce au fost tăiați copacii de pe strada Păltiniș

Copacii tăiați pe strada Păltiniș în timpul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor (Foto: Lucian Anghel)

Un craiovean care locuiește pe strada Păltiniș ne-a sesizat în legătură cu modul în care se execută lucrările de reabilitare a acestei artere importante de circulație din oraș. Cititorul GdS nu s-a legat de asfaltare sau de felul în care sunt așezate bordurile, ci de faptul că pentru a se reface trotuarele s-au tăiat mai mulți copaci. Reabilitarea străzii Păltiniș a demarat săptămâna trecută, cu închiderea unui tronson de drum, cel dintre intersecțiile cu General Dr. Ion Cernătescu și Lămâiței, unde se lucrează la partea de trotuare. Aici au fost tăiați și copacii la care face referire respectivul cititor.
„Vă supun atenției un fapt incredibil. Toți copacii de pe o porțiune din strada Păltiniș au fost doborâți de drujbele unor inconștienți, sub pretextul că trebuie refăcut atât carosabilul, cât și trotuarele. Cu toate intervențiile locatarilor, care au solicitat expres primăriei să se facă diferența între arborii bătrâni și cei tineri și sănătoși, nu s-a ținut cont de nimic. Dacă ne gândim că multe spații verzi au dispărut din Craiova, constatăm că primăria nu are nicio preocupare pentru mediul orașului și pentru aerul pe care-l respirăm“, ne-a scris Dan, în numele mai multor locuitori de pe strada Păltiniș.
Reprezentanții Primăriei Craiova susțin însă că acei arbori nu au fost tăiați la voia întâmplării, ci în urma unei decizii luate de o comisie din care au făcut parte angajați de la Regia de Administrare a Domeniului Public și de la Garda de Mediu Dolj. În plus, copacii doborâți ar fi bătrâni și găunoși. „Pentru toți acei copaci care au fost tăiați a existat, în prealabil, un acord de la Garda de Mediu. O comisie de la RAADPFL și Garda de Mediu a fost cea care a decis ce copaci să se taie. Oricum, nu s-a tăiat nici un arbore sănătos, doar cei găunoși, după cum se poate observa după buturugile rămase. Ceea ce se face în plus este o mică toaletare a copacilor, în așa fel încât crengile să nu-i încurce pe constructori sau să nu fie rupte de aceștia la întâmplare, în timpul lucrărilor“, a explicat, pentru GdS, Lucian Prejbeanu, consilierul de imagine al primarului Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS