Tânărul de 24 de ani a fost reținut pe 3 martie, iar după două săptămâni a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată
Tânărul de 24 de ani a fost reținut pe 3 martie, iar după două săptămâni a fost trimis
în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât să condamne la trei ani de închisoare cu suspendare un tânăr de 24 de ani, acuzat că a jefuit o casă de pariuri din centrul municipiului cu ajutorul unui pistol de jucărie.

Ancheta în acest dosar a fost începută de procurori pe 2 martie, după ce angajata unei case de pariuri de pe strada Calea București, zona Complexul Unirea, a sunat la 112 și a sesizat faptul că fost victima unei tâlhării. În fața polițiștilor, femeia a explicat că un bărbat a intrat în agenție și, sub amenințarea unui pistol, i-a cerut banii încasați, după care a fugit. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, echipa de polițiști care a mers la fața locului a stabilit că bărbatul a reușit să fugă cu peste 7.300 de lei, dar și că angajata agenției de pariuri nu a fost rănită. După ce au ridicat imaginile surprinse de camerele video, polițiștii au stabilit că jaful a fost comis de un bărbat care purta o șapcă și nu avea fața acoperită.
Anchetatorii au început cercetările, iar o zi mai târziu au reușit să dea de urma principalului suspect. Este vorba de Mădălin Boerică, de 24 de ani, din Craiova, legitimat la o echipă de fotbal din Liga a V-a. Potrivit unor surse GdS, Boerică a jucat numai câteva meciuri în sezonul 2016/2017, după care a plecat la muncă în străinătate. Pe pagina de internet a Asociaței Județene de Fotbal Dolj, Mădălin Boerică încă figurează ca făcând parte din lotul echipei respective. În urma percheziției făcute la domiciliul tânărului de 24 de ani, oamenii legii au găsit pistolul cu care a fost amenințată angajata casei de pariuri, dar și o pereche de mănuși purtate de tânăr în momentul jafului și cei peste 7.300 de lei. Ulterior, polițiștii au stabilit că arma era, de fapt, un pistol de jucărie. „În urma percheziției, polițiștii au găsit pistolul folosit în comiterea infracțiunii. Este vorba de un pistol neletal, din categoria celor nesupuse autorizării. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate“, au precizat la acea vreme polițiștii doljeni. În fața oamenilor legii, tânărul a recunoscut comiterea faptei și a explicat că a hotărât să comită jaful pentru că avea nevoie de bani. După ce a fost audiat, Mădălin Boerică a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 3 martie a fost arestat preventiv.

Trei ani cu suspendare pentru tâlhărie calificată

Procurorii craioveni au încheiat destul de repede cercetările în acest dosar, iar pe 21 martie au și dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reținut că, „în noaptea de 2 spre 3 martie, ora 22.30, prin întrebuințarea de amenințări cu un pistol de jucărie, inculpatul a deposedat persoana vătămată, casier la o agenție de pariuri sportive din municipiul Craiova, de suma de 7.349 de lei“. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii iunie.
Inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea comisă și, în plus, a fost obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Salubritate Craiova sau la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ. Instanța a mai hotărât ca inculpatul să fie eliberat din arest, dar și confiscarea unui „pistol de jucărie, confecţionat din material plastic, transparent, fiind inscripţionat KWC, introdus în camera de corpuri delicte a Judecătoriei Craiova“, după cum se arată în hotărârea instanței, care poate fi atacată cu apel de părțile din dosar.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.