6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria ia atitudine după incidentul din Lăpuș

Primăria ia atitudine după incidentul din Lăpuș

Primăria Craiova este hotărâtă să schimbe fața acestei platforme

Administrația locală pune piciorul în prag și trece la măsuri în ceea ce privește platforma din fața cvartalului de blocuri N-T din cartierul craiovean Lăpuș. Reprezentanții primăriei spun că trebuie să rezolve problema acestei esplanade, ca să nu se mai întâmple accidente precum cel petrecut luni după-amiază, când un băiețel s-a rănit destul de grav la piciorul drept. Incidentul s-a produs din cauza degradării avansate a platformei din zona de intrare în blocuri. Aici, din perioada anilor ‘80, când au fost construite blocurile, nu s-au mai făcut îmbunătățiri. Mai mult, spațiile de sub aceste platforme, care se pretează să fie folosite ca garaje, au fost vândute unei societăți, SC Cora Continental SRL, ceea ce a încurcat și mai mult starea juridică a terenului respectiv. Atât administrația locală, cât și proprietarii din zonă au considerat mult timp că acea platformă este proprietate privată și din această cauză nu a intrat pe lista modernizărilor. Totuși, la insistențele viceprimarului Stelian Bărăgan ițele au fost descurcate și cu certitudine acea platformă va ajunge în patrimoniul Primăriei Craiova. „În acest moment am aflat care este starea juridică a acelei esplanade și avem un proiect în scopul modernizării acesteia. Starea juridică ridica semne de întrebare după vânzarea spațiului de sub această platformă unei societăți Cora Continental SRL cu sediul social în Corabia, dar vom face o inventariere în zona respectivă și spațiul va intra în patrimoniul primăriei. Ulterior vom pune în lucru un proiect și un studiu de reabilitare a spațiului. Vom lua legătura și cu proprietarul subsolului cu scopul de a face ceva și cu acele iluminatoare. Până în toamna acestui an, studiul, proiectul și lucrările de reabilitare vor fi încheiate. În acest fel, vrem să punem punct incidentelor care au avut loc aici. În plus, spațiul va arăta mult mai bine“, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Un bun cu multe probleme

Într-adevăr, hala care se întinde sub platforma din fața blocurilor situate pe bulevardul Calea București din cartierul Lăpuș aparține SC Cora Continental SRL. Numai că cei 3.200 mp sunt scoși la vânzare de peste patru ani, fiindcă societatea se află în faliment. Cum nimeni nu este interesat să cumpere hala, aceasta se degradează tot mai mult de la un an la altul, în detrimentul locatarilor din blocurile învecinate. „Societatea se găsește în faliment. Hala a fost scoasă la vânzare de peste patru ani. Nu s-a arătat nimeni interesat să cumpere acest bun. Nici administrația locală nu vine cu o ofertă. Drept urmare, batem pasul pe loc. În plus, în cazul acestei hale avem o speță dificilă. Terenul de sub această hală aparține primăriei, dar și cel de deasupra are același regim juridic. Mai mult decât atât, hala respectivă este pusă gaj la bancă. Așa spațiul de 3.200 mp este pretabil pentru desfășurarea unor activități diverse, dar deocamdată nu s-a găsit un cumpărător“, a declarat pentru Gazeta de Sud, Răzvan Trandafir, reprezentantul Capital Insol Craiova, lichidator judiciar.
Reamintim că luni după-amiază un băiețel s-a rănit destul de grav la piciorul drept, în zona tibiei. Carnea i-a fost pur și simplu despicată de o sârmă desprinsă din gardul care împrejmuiește iluminatoarele halei aflate la subsol. Atât subsolul, cât și spațiul de deasupra sunt într-o stare avansată de degradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS