21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEmoţii mari la matematică, la evaluarea naţională

Emoţii mari la matematică, la evaluarea naţională

Peste 4.000 de elevi doljeni au susţinut ieri cea de-a doua probă din cadrul examenului de evaluare naţională, cea de la matematică.

Mii de absolvenți de gimnaziu au revenit ieri în bănci încă de la ora 8.00 pentru a susține proba scrisă la matematică. În jurul orei 11.00 au început să apară primii elevi, o parte dintre ei alergau căre părinţi, alţii către profesorii lor, alţii erau încă îngânduraţi.
Subiectele pe care le-au avut de rezolvat ieri absolvenţii de clasa a VIII-a la matematică au fost structurate pe trei mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. Părerile legate de gradul de dificultate au fost împărţite.
„Prima parte a fost uşoară, a doua parte a fost medie. Am avut de desenat un cub, de rezolvat o ecuaţie şi o funcţie, însă partea a treia a fost mai grea, am avut piramida şi multe exerciţii de rezolvat pe baza ei. Faţă de simulare, examenul a fost mult mai uşor“, a spus Cosmin, elev al Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.
„Subpunctele de la exerciţiul trei au fost foarte grele, mai ales subpunctul c. A mai fost grea problema trei de la subiectul al doilea. Oricum a fost mult mai ușor decât la simulare. Atunci am luat 5, acum sper la un 8.50“, a precizat Sebastian, elev al Colegiului Naţional „Elena Cuza“.
Alţi elevi au completat, spunând că unele subpuncte le-au dat puţină bătaie de cap. „A fost destul de greu, dar ne am descurcat. Acum aşteptăm rezultatele. A doua problemă de la ultimul subiect mi s-a părut cea mai grea“, a spus unul dintre ei.
„Nu mi s-a părut foarte greu. Subiectul trei a fost puţin mai greu, dar în rest a fost uşor, m-am pregătit în timpul anului. Mă aştept la un 9.40“, a completat altul.
„Subiectul trei a fost mai greu, ultimul punct cel legat de piramidă. Mă aştept la un 9. Vreau să intru în «Buzești», dar nu cred că am medie“, a adăugat alt elev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS