Parcarea din faţa Pieţei Centrale are 121 de locuri
Parcarea din faţa Pieţei Centrale are 121 de locuri

Primăria Târgu Jiu nu a luat încă o decizie în privinţa parcării de la Rodna. Edilii au trimis o notificare de reziliere a contractului, ca urmare a încălcării clauzelor. Patronii de la Rodna au subînchiriat spaţii în incinta parcării, lucru care nu ar fi consemnat în contract. Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu, a precizat că firma care are concesionată parcarea de la Piaţa Centrală a trimis un răspuns la notificarea primită şi acesta urmează să fie analizat de către juriştii primăriei. „Este una din parcările mari de pe raza municipiului. Noi am trimis o notificare privind rezilierea contractului pentru încălcarea clauzelor. Au trimis un răspuns cei de la firma privată care o administrează acum şi studiem răspunsul pentru a vedea ce facem pe mai departe“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Se doreşte modernizarea parcării

Primarul din Târgu Jiu a precizat că în prezent se lucrează la referatele pentru proiectul de hotărâre privind o posibilă investiţie în modernizarea parcării de la Rodna. Este posibil ca parcarea să revină primăriei sau să fie încheiat un contract cu o firmă privată care să o administreze în continuare. Parcarea de la Rodna a generat numai scandaluri până acum, legat de modul în care să fie administrată. „Lucrăm şi la un nou proiect de hotărâre pe care vrem să îl trecem prin Consiliul Local. Este o parcare pe care vrem să o valorificăm pentru că se află şi în apropierea operelor brâncuşiene. Vedem ce se va hotârî în Consiliul Local dacă va rămâne să fie administrată şi modernizată de Primăria Târgu Jiu sau va fi preluată pentru modernizare de către un agent economic privat“, a menţionat Marcel Romanescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.