27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal72 de locuri în tabere gratuite pentru copii

72 de locuri în tabere gratuite pentru copii

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt anunță că pentru acest an s-au alocat 52 de locuri în tabere sociale și alte 20 pentru copiii cu handicap. Copiii selectați urmează să petreacă cinci zile la mare în perioada 28 iulie – 2 august.

26 locuri sunt alocate copiilor provenind din familii cu venituri mici, nivelul maxim al veniturilor fiind de 50% din salariul minim brut/membru. Copiii trebuie să fi fost notați în anul școlar care se încheie cu nota 10 la purtare (sau calificativul „Foarte bine“), în cazul în care numărul solicitanților îl depășește pe cel al locurilor alocate, criteriile de selecție fiind media generală la finalul anului școlar 2017-2018 și performanțele sportive și artistice. Selecția va fi făcută la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt.
Alte 26 de locuri în tabere sociale sunt rezervate copiilor în cazul cărora s-a instituit o măsură de protecție socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului fiind cea care se va ocupa de selecție. Și în acest caz, copiii trebuie să probeze prin media la purtare că au avut un comportament ireproșabil la școală. Și în primul, dar și în al doilea caz elevii vor fi însoțiți de câte doi îndrumători.
20 de locuri sunt, de asemenea, rezervate copiilor încadrați în grad de handicap, în acest ultim caz dosarele pentru înscriere depunându-se direct la sediul DJTS Olt, la numărul de telefon 0249/437.101 putând fi obținute detalii suplimentare despre condiții, documente necesare.
Termenul limită de depunere a dosarelor la sediul DJTS Olt este 15 iunie 2018.
Copiii selectați vor beneficia de cinci zile petrecute la malul Mării Măgre, în stațiunea Eforie Nord, la centrul de agremenet „Luminița“. Vara trecută tot atâția copii s-au bucurat de o tabără la munte, în județul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS