20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalvamontiştii s-au aflat la datorie în week-end: mai multe persoane au fost recuperate de pe munte

Salvamontiştii s-au aflat la datorie în week-end: mai multe persoane au fost recuperate de pe munte

Salvamontiştii au recuperat de pe munte victimele

Weekend de foc pentru salvamontiştii gorjeni. Aceştia au intervenit pentru recuperarea mai multor persoane de pe munte şi au acordat primul ajutor acolo unde a fost necesar. În majoritatea cazurilor, a fost necesar transportul la cel mai apropiat spital. „Am avut un sfârşit de săptămână plin de evenimente şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj s-a aflat la datorie şi a răspuns cu oameni şi echipamente la fiecare apel din zona montană. Salvatorii din baza Târgu Jiu au fost solicitaţi să recupereze o familie cu doi copii rămaşi blocaţi cu un autoturism de teren pe un drum dificil din masivul Vâlcan.
O altă acţiune a salvamontiştilor din cadrul Salvamont Gorj a fost pentru acordarea primului ajutor unei persoane accidentate în masivul Parâng, victima unui accident de bicicletă. Pentru preluarea victimei în zonă a fost trimisă o ambulanţă din Petroşani. Au acţionat salvamontiştii din baza Salvamont Rânca“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj. Sabin Cornoiu a precizat că salvamontiştii gorjeni au ajuns la biciclist, l-au stabilizat, iar acesta a fost transportat cu ambulanţa Salvamont către Obârşia-Lotrului, fiind internat la Spitalul Judeţean din Petroşani.
O nouă acţiune a avut loc în zona de creastă a Masivului Parâng, unde a fost sesizată dispariţia a două persoane dintr-un grup de turişti. Deşi vremea era schimbătoare şi ploaia ameninţa, salvamontiştii au reuşit să îi găsească rapid pe cei rătăciţi. Aceştia au fost coborâţi în zona unde aveau parcate autoturismele.
O intervenţie a avut loc şi în Masivul Mehedinţi. Aici au intervenit salvatorii din baza Salvamont Padeş şi baza centrală Târgu Jiu, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane aflate în zona de conace de plai.
În cea de-a cincea intervenţie de sâmbătă, salvamontiştii gorjeni au fost solicitaţi să intervină în staţiunea Rânca, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane cu probleme medicale grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS