16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretara de la Drept rămâne în arestul IPJ Dolj

Secretara de la Drept rămâne în arestul IPJ Dolj

Anchetatorii au precizat că femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător

Secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, acuzată de comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune, rămâne 30 de zile în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Aceasta este hotărârea luată ieri de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, care au respins contestația formulată de inculpată împotriva hotărârii prin care a fost arestată preventiv.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care instrumentează acest dosar penal, săptămâna trecută, un bărbat a formulat un denunț împotriva secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, din municipiu. Bărbatul a susținut că, începând cu anul 2014, i-a dat secretarei sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei, pentru ca fratele său să promoveze examenele. În schimbul acestor sume de bani, femeia ar fi susținut că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele denunțătorului, care acum ar fi trebuit să fie în anul IV, să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. De curând, denunțătorul a aflat că, de fapt, deși plătise respectivele sume de bani, fratele său fusese exmatriculat încă din anul I. Acesta ar fi și motivul pentru care bărbatul a hotărât să formuleze un denunț împotriva secretarei Lupescu. Potrivit înțelegerii, denunțătorul ar fi trebuit să achite o sumă de bani pentru ca fratele său să promoveze și examenele din anul IV, așa că, în cursul zilei de vineri, anchetatorii au organizat o acțiune de prindere în flagrant. Secretara Cristina Carmen Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, în sediul Facultății de Drept, în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător. Procurorii doljeni au mai precizat că în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune.
Sâmbătă, procurorii doljeni au mers la Tribunalul Dolj, unde au cerut și obținut un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele femeii. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Lupescu Cristina Carmen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2018 până la data de 24.06.2018, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpata Lupescu Cristina Carmen de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanței, care a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.
Ieri după-amiază, judecătorii de la Curtea de Apel au respins ca nefondată acțiunea inculpatei, așa că aceasta rămâne în continuare în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS