Acasă Local Gorj Doi muncitori au murit după ce au leşinat în fosa septică...

Doi muncitori au murit după ce au leşinat în fosa septică pe care o săpau

-

Doi bărbaţi, de 41, respectiv 42 de ani, unul din Runcu și celălalt din Târgu Jiu, au murit ieri, după ce au leşinat într-o fosă septică la care lucrau, în zona de sud a municipiului. Cei doi lucrători au căzut ca seceraţi, iar liniştea din fosa septică a atras atenţia altor lucrători din apropiere. Aceştia au sunat la 112, iar la faţa locului au sosit un echipaj de pompieri şi mai multe ambulanţe. Un pompier a fost coborât în fosa adâncă de peste patru metri pentru a-i scoate pe muncitori, însă şi pompierul a leşinat. Din fericire, a fost tras afară la timp de colegii săi. Pompierul şi-a revenit, iar în cele din urmă au fost scoase la suprafaţă şi trupurile celor doi bărbaţi. După câteva ore în care au fost aplicate manevre de resuscitare, a fost declarat decesul celor doi muncitori care efectuau lucrări pe strada Termocentralei, pentru o firmă.
Bărbatul din Runcu era muncitor necalificat, iar cel din Târgu Jiu era chiar directorul firmei care executa lucrarea la fosa septică. Soţia directorului este administratorul societăţii prestatoare. În timp ce poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-a sesizat şi anchetează, de asemenea, accidentul mortal de muncă. Verificările vor stabili dacă bărbaţii au decedat ca urmare a lipsei de oxigen sau din cauza unui gaz toxic emanat în fosă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...