6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTenismana distinsă cu aur mondial a promovat bacul cu 8,48

Tenismana distinsă cu aur mondial a promovat bacul cu 8,48

Adina Diaconu, tenismana-fenomen născută și crescută în Slatina, a înregistrat un rezultat foarte bun la examenul de bacalaureat 2018, sesiunea specială, terminând cu media 8,48

Vedeta tenisului de masă european și mondial, care are la activ 12 medalii europene de aur la juniori și este cea mai tânără membră a echipei feminine a României la seniori, a încheiat examenul de bacalaureat cu media finală 8,48. Rezultatul este absolut surprinzător pentru o sportivă care și-a petrecut mare parte din timp în sala de antrenament și la competiții, fiind obligată să recupereze, în puținul timp liber rămas, tot ceea ce au învățat colegii ei.
Elevă a Colegiului Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina, Adina Diaconu a fost singura din Olt care a susținut bacalaureatul în sesiunea specială ce s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute la Ploiești. „Sunt primul elev al liceului care a luat bacul anul acesta, și al județului“, a spus Adina Diaconu, care ieri a susținut, la colegiul din Slatina, și examenul de atestare profesională, obținând, cu 10.00, calificarea de „tehnician mecatronist“.
Adina Diaconu a obținut, la bacalaureat, nota 9,00 la matematică, 9,25 la limba română și 7,20 la biologie, rezultatele foarte bune fiind o surpriză doar pentru cei care nu o cunosc pe sportivă. „Rezultatul de la matematică pentru mine chiar n-a fost o surpriză, matematica a fost dintotdeauna o pasiune, la finalul clasei a VIII-a am luat 10,00 la evaluare. Nici nota de la biologie nu m-a dezamăgit, este o disciplină pe care am studiat-o doar în clasele a IX-a și a X-a“, a declarat Adina Diaconu.
Emoții foarte mari au avut părinții sportivei, care au susținut-o enorm în carieră. Mama, Maria Diaconu, profesor de educație fizică la colegiul pe care Adina l-a urmat în Slatina, a fost și cea care a postat rezultatele înregistrate de sportivă, în timp ce tatăl său și-a anunțat prietenii că a primit cel mai frumos cadou de ziua sa de la Adina – promovarea examenului de bacalaureat cu un rezultat foarte bun.
„Am avut un sprijin extraordinar din partea profesorilor, practic, în semestrul I, am fost doar două săptămâni la cursuri. Mi-a fost foarte greu, am mai plecat și cu teme după mine în cantonament, de fapt adesea s-a întâmplat asta, doar la Europene n-am mai făcut-o, m-am concentrat pe obiectiv“, a mai spus Adina, care practică tenisul de masă de la șase ani, cu rezultate absolut de excepție.
Este cea mai tânără membră a echipei naționale de senioare a României, alături de care și-a trecut în palmares titlul european anul trecut, în vreme ce la juniori are 12 medalii de aur la campionatul european, sute de medalii la competițiile naționale și internaționale, titlul mondial la dublu, în 2016, alături de colega Andreea Dragoman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS