Acasă Local Gorj Casa Tineretului va fi reabilitată cu fonduri de la CNI

Casa Tineretului va fi reabilitată cu fonduri de la CNI

-

Casa Tineretului din Târgu Jiu a fost preluată de CJ Gorj

Casa Tineretului din Târgu Jiu va fi reabilitată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că imobilul beneficiază, în sfârşit, de cadastru şi urmează să fie elaborată documentaţia pentru aprobarea unui proiect de hotărâre de guvern prin care clădirea să fie trecută în domeniul public al judeţului. Ulterior se vor putea accesa fonduri pentru modernizare. Cosmin Popescu a mai spus că există un program special la Compania Naţională de Investiţii prin care se acordă fonduri pentru reabilitarea aşezămintelor de cultură. Anul acesta vor fi realizate reparaţii de urgenţă la şarpantă pentru ca apa să nu se infiltreze în interiorul clădirii.

Va fi intabulat definitiv

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai declarat că în momentul de faţă este semnat un protocol cu administratorul judiciar privind preluarea clădirii. „După ce va fi aprobată hotărârea de guvern, imobilul va fi intabulat definitiv şi se va putea trece la realizarea proiectului tehnic privind modernizarea clădirii. Acesta va fi depus la Compania Naţională de Investiţii, în vederea obţinerii unei finanţări“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.