Casa Tineretului din Târgu Jiu a fost preluată de CJ Gorj
Casa Tineretului din Târgu Jiu a fost preluată de CJ Gorj

Casa Tineretului din Târgu Jiu va fi reabilitată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că imobilul beneficiază, în sfârşit, de cadastru şi urmează să fie elaborată documentaţia pentru aprobarea unui proiect de hotărâre de guvern prin care clădirea să fie trecută în domeniul public al judeţului. Ulterior se vor putea accesa fonduri pentru modernizare. Cosmin Popescu a mai spus că există un program special la Compania Naţională de Investiţii prin care se acordă fonduri pentru reabilitarea aşezămintelor de cultură. Anul acesta vor fi realizate reparaţii de urgenţă la şarpantă pentru ca apa să nu se infiltreze în interiorul clădirii.

Va fi intabulat definitiv

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai declarat că în momentul de faţă este semnat un protocol cu administratorul judiciar privind preluarea clădirii. „După ce va fi aprobată hotărârea de guvern, imobilul va fi intabulat definitiv şi se va putea trece la realizarea proiectului tehnic privind modernizarea clădirii. Acesta va fi depus la Compania Naţională de Investiţii, în vederea obţinerii unei finanţări“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.