Acasă Local Dolj A furat o rața de pe lacul din Parcul „Romanescu“

A furat o rața de pe lacul din Parcul „Romanescu“

-

Craioveanul a fost prins cu raţa în… rucsac

Nu este Craiova Viena, nici rațele lebede, totuși, un craiovean, de 59 de ani, a avut ideea năstrușnică de a fura o rață din cel mai mare parc al orașului. Trebuie menționat că lacul din parc este populat cu rațe și lebede aflate în grija angajaților Regiei care administrează respectiva grădină publică. Bărbatul se afla ieri-dimineață, în jurul orei 06.45, în Parcul „Nicolae Romanescu“, când a decis să fure o rață care se afla pe lac împreună cu puii. Spre ghinionul lui, a fost văzut de dispecerii de la Poliția Locală care monitorizează întreg parcul prin sistemul de camere de luat vederi instalat aici.

Pe filmare se vede cum craioveanul ademenește rața împreună cu cârdul de pui pe mal, după care încearcă să o prindă. Bărbatul o aleargă pe o alee și apoi prin zona verde, până o prinde și o ascunde în rucsacul pe care îl purta în spate. Până să părăsească parcul, acesta a fost prins de un echipaj al Poliției Locale, alertat de colegii de la Dispecerat. Craioveanul a fost condus la Secția 2 de Poliție, unde i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de furt. Bărbatul a declarat că a sustras pasărea fiindcă dorea să o ducă acasă și să-i asigure o îngrijire mai bună. Pasărea a fost recuperată și readusă pe lacul din Parcul „Nicolae Romanescu“, iar craioveanul a rămas cu un gust amar.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...