Acasă Local Gorj Proiect pentru reabilitarea Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Judeţean

Proiect pentru reabilitarea Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Judeţean

-

Secţia ginecologie nu a mai fost reabilitată de de 30 de ani

Consiliul Judeţean Gorj pregăteşte un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare și modernizare secțiile Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie – Spitalul Județean de Urgenţă din Târgu Jiu“. Este vorba de clădirea din strada Progresului, cunoscută și sub denumirea de Spitalul 700. Cele trei secţii nu au mai beneficiat de lucrări majore de reabilitare şi modernizare în ultimii 30 de ani. Secţia de Obstretică-Ginecologie arată ca după bombardament. Doar după ce mai mulţi medici şi paciente au făcut scandal anul trecut, au fost alocate ceva fonduri pentru zugrăvirea şi dotarea cu mobilier a patru saloane.
Din cauza condiţiilor groaznice din secţie, foarte multe mame au ajuns să nu mai apeleze la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă. Multe aleg secţii de la unităţi spitaliceşti din judeţ sau din alte locuri din ţară. „Am întrebat şi noi managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu cum este posibil ca în acest secol să nu asigurăm condiţii măcar decente, dacă nu la superlativ pentru Secţia de Obstretică-Ginecologie. Nu toată lumea îşi permite să meargă la alte spitale din ţară pentru a beneficia de servicii medicale. Trebuie să se facă ceva şi cu modernizarea acestei secţii şi nu numai. Mai este şi cazul Secţiei de Pediatrie. Exact în secţiile unde vin pe lume gorjenii şi unde copiii sunt puşi pe picioare, acolo nu au fost orientate de-a lungul anilor niciun fel de fonduri. Ar fi trebuit să ne întrebăm de ce, dar nu mai are sens, dacă au trecut 30 de ani şi secţiile arată ca în 1990, în mare parte“, a declarat Cristi Aldescu, lider de sindicat în sănătatea gorjeană.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.