8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Motoare încinse la Campionatul Naţional de Drift de la Rânca

Motoare încinse la Campionatul Naţional de Drift de la Rânca

-

Cei mai buni piloţi de drift din ţară, aşteptaţi la Rânca

Cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Drift 2018 – Rodrift Championship se va desfășura pe 16 şi 17 iunie pe un traseu montan, într-un cadru superb, pe „Drumul Regelui“ Transalpina. Principalul organizator este Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi RoDrift. La jumătatea lunii viitoare, la Rânca sunt aşteptaţi cei mai buni piloţi de drift din ţară şi nu numai. Potrivit specialiştilor, Transalpina are unul din cele mai potrivite trasee pentru drift din regiune şi din Europa. De altfel, sunt şanse mari ca Transalpina să fie inclusă în calendarul internaţional al competiţiilor de profil din Europa. Este de amintit că şi anul trecut staţiunea gorjeană Rânca a găzduit pe Transalpina o etapă din Campionatul Naţional de Drift. Rezultatele au contat pentru Campionatul Central European. Anul acesta, cea de-a treia etapă va reuni zeci de piloţi şi se va derula între kilometri 19 şi 21. Sunt aşteptaţi inclusiv campionii ţărilor din regiune. Anul trecut, la Rânca au ajuns campionii din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

Driftul este probă sportivă din 2015

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv. În ultimii trei ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 250.000 de spectatori. De asemenea, clubul a semnat un parteneriat şi cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României. Potrivit organizatorilor, în zilele de 16 şi 17 iunie, Transalpina va fi închisă în diferite intervale orare pentru a se putea desfăşura Campionatul Național de Drift 2018 – Rodrift Championship. Orele între care va fi închisă Transalpina vor fi anunţate în perioada următoare de către Compania Naţională de Infrastructură Rutieră. Este de precizat că, tot în acest an, la Rânca va avea loc şi Campionatul național de viteză în coastă Dunlop, pe 1-2 septembrie. Este vorba de etapa a patra din calendarul competiţional.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.