Acasă Local Gorj Marius Florică va fi administratorul special al IDP Gorj

Marius Florică va fi administratorul special al IDP Gorj

-

Marius Florică este şi director al IDP Gorj

Marius Florică va fi numit administrator special al Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean şi intrată în insolvenţă de luna trecută. În data de 23 aprilie, instanţa de judecată a acceptat cererea conducerii firmei de a fi declanşată procedura insolvenţei şi a numit un administrator judiciar. Este vorba de firma Consulting Company. Între timp, Adunarea Generală a Acţionarilor a votat numirea lui Marius Florică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, pe postul de administrator special. E nevoie însă şi de aprobarea Consiliului Judeţean Gorj. În cadrul şedinţei din data de 31 mai este programată votarea unei hotărâri prin care să fie avizată propunerea Adunării Generale a Acţionarilor IDP Gorj, privind desemnarea lui Maruis Florică pe postul de administrator special.

Firma este înfiinţată în 2002

Societatea Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj SA a fost înființată prin Hotărârea Consiliului Județean Gorj nr. 57 din 29.11.2002, prin reorganizarea Regiei Autonome „Antrepriza Județeană de Drumuri și Poduri“ Gorj. „Prin Încheierea nr. 19 din 23.04.2018, pronunțată de Tribunalul Gorj, Secția a II-a Civilă, în dosarul nr. 1248/95/2018, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei Societatea Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj SA, fiind desemnat administrator judiciar Consulting Company IPURL. Potrivit art. 52 și art. 53 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare, după deschidere procedurii de insolvență, adunarea generală a acționarilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special, în termen de maximum zece zile de la notificarea deschiderii procedurii de către administratorul judiciar. În situația în care adunarea generală a acționarilor debitorului, convocată potrivit legii, nu desemnează un administrator special, debitorului i se va ridica dreptul de administrare, iar debitorul, respectiv acționarii sunt decăzuți din drepturile recunoscute de procedură și care sunt exercitate prin administrator special. În temeiul acestor prevederi legale, prin adresa nr. 1890 din 24.04.2018, administratorul judiciar desemnat – Consulting Company IPURL – a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Societății Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj SA în data de 04.05.2018, pentru desemnarea administratorului special al acestei societăți“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.