Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat ieri 3 percheziții în județele Olt, Argeș și Vâlcea, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 500.000 de lei, prin evaziune fiscală. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere.
Perchezitiile au fost în localitatea olteană Potcoava, în Costeşti – Argeş şi în municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea.
În fapt, administratorii unei firme din județul Olt, sunt bănuiți că, nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale de achiziții și livrări materiale de construcții către diverse firme, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 500.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.