Acasă Local Gorj Încep lucrările la 18 poduri de pe DJ 673 Slivileşti – Turceni

Încep lucrările la 18 poduri de pe DJ 673 Slivileşti – Turceni

-

Constructorul va începe construirea a nu mai puţin de 18 poduri de pe Drumul Judeţean 673 Slivileşti – Borăscu – Bolboşi – Turceni până în Drumul Naţional 66. Cornel Cimpoieru, director în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale asigură finanţarea pentru reabilitarea drumului aflat în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Lucrările au început încă de anul trecut şi sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cornel Cimpoieru a precizat că până în prezent au fost executate lucrări pe o lungime de 25 de kilometri din şoseaua amintită. Pe tot traseul vor fi amenajare 18 poduri. Lucrările au debutat deja la două dintre acestea.

Reţea de 800 de kilometri de drumuri judeţene

Cornel Cimpoieru a mai spus că sunt aproape gata lucrările executate pe DJ 671B Văgiuleşti – Samarineşti – Turceni – Cătunele – Glogova. În luna august ar putea fi semnată recepţia. Cimpoieru a mai spus că în paralel continuă reparaţiile la reţeaua de drumuri judene care are peste 800 de kilometri. Vor fi executate reparaţii punctuale, la poduri şi podeţe, acolo unde este necesară o intervenţie de urgenţă. „Este în execuţie DJ 673, care face legătura între comuna Slivileşti şi Drumul Naţional 66. Este o arteră rutieră importantă pe care o avem în administrare şi la care se derulează lucrări de reabilitare. Au început de anul trecut, din toamnă. A fost pauza din perioada de iarnă. S-a lucrat pe 25 de kilometri la stratul de egalizare şi acum s-a început cu podurile. Sunt nu mai puţin de 18 poduri pe întreg tronsonul de drum judeţean. Se lucrează deja la două dintre acestea. Avem, în total, în administrare o reţea de 800 de kilometri de drumuri judeţene. Unele au intrat în reabilitare prin PNDL II“, a explicat Cornel Cimpoieru, director în cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.

Un pedofil britanic, ucis în închisoare. A violat zeci de copii

Un pedofil britanic, care avea de executat 22 de condamnări concomitente pentru abuzul a 22 de copii în Malaezia, a fost înjunghiat mortal într-o închisoare din Anglia