Daniel Şurlea, directorul CJAS Gorj

Daniel Şurlea, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, a declarat că a fost trimisă la Bucureşti o solicitare pentru majorarea sumelor alocate în semestrul I. Nu este sigur dacă va exista o rectificare de buget, astfel că se intenţionează redistribuirea sumelor de pe trimestrul IV pe primul trimestru. Restanţe la decontări sunt în privinţa dispozitivelor medicale. Suma necesară este de 300.000 de lei. „Din păcate, avem un deficit în acoperirea dispozitivele medicale, în sensul de a face decontările pentru toate programările făcute pentru primul trimestru al acestui an. Am trimis deja o solicitate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a putea să facem un transfer de fonduri din trimestrul IV pentru trimestrul I, în cazul în care nu va avea loc o rectificare de buget“, a declarat Daniel Şurlea, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Probleme cu platforma informatică a asigurărilor de sănătate

Este de amintit că platforma informatică online a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a înregistrat probleme prelungite în primele trei săptămâni ale lunii mai. Din acest motiv a fost luată decizia ca decontările să fie realizate în sistem clasic, acolo unde nu au fost utilizate cardurile de sănătate. Furnzorii de servicii medicale au putut să efectueze activităţi offline sau fără card. Până la sfârşitul lunii va trebui să fie încărcate în sistem toate operaţiunile derulate între 3 şi 18 mai, a declarat Daniel Şurlea, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. „A fost acest blocaj la nivel naţional şi nu a mai funcţionat platforma informatică. În perioada 3-18 mai, reţeaua nu a funcţionat la nivel naţional. S-a lucrat şi fără cardul de sănătate. Se vor face decontările pentru perioada respectivă şi nu vor fi probleme. Sistemul a fost repus în funcţiune de câteva zile şi nu mai sunt niciun fel de probleme. În continuare, trebuie să fie utilizată platforma informatică şi să fie folosite cardurile naţionale de sănătate“, a mai spus Daniel Şurlea, directorul CAS Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.