15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova şi-a deschis porţile

Universitatea din Craiova şi-a deschis porţile

Universitatea din Craiova prezintă oferta pentru admiterea la licență și master

Universitatea din Craiova și-a deschis porțile pentru liceeni. Elevii pot afla date despre admitere, dar și condițiile de studiu de la programele de licență, chiar de la studenți și profesori care se află în holul central al universității, unde au amenajat standuri cu obiecte reprezentative pentru fiecare facultate. Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. Cezar Ionuț Spînu, a precizat că noutatea de anul acesta este că a crescut numărul locurilor la buget atât la licență, cât și la master.

Cadrele didactice, dar și studenții celor 12 facultăți sunt de ieri-dimineață în holul central al Universității din Craiova pentru a prezenta oferta și condițiile de admitere pentru anul universitar următor. Sunt „Zilele Porților Deschise”, eveniment care a ajuns la cea de a XV-a ediție. Noutatea din acest an este că absolvenții de liceu vor avea la dispoziție mai multe locuri la buget. „Universitatea din Craiova și-a sporit numărul locurilor la buget. Pentru anul universitar sunt 2.900 la licență și 1.670 la master. Sunt cu 100 de locuri mai mult“, a precizat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova. Au fost prezentate și facilitățile pe care le pot avea studenții. „Universitatea din Craiova este centrată pe student, astfel încât să se integreze ușor pe piața muncii, fapt dovedit prin cele 200 de parteneriate cu agenții economici. În plus, avem studenți care au reușit să fie premiați la competiții internaționale. De exemplu, cei de la Mecanică au fost pe podium la o competiție de carturi pe care le-au realizat chiar ei și le-au și expus. De asemenea, cei de la Facultatea de Automatică au reușit să fie pe locul I pentru al doilea an la o competiție din Germania. Studenții vor fi premiați pentru aceste performanțe. Studenții beneficiază și de burse private de la agenții economici. Avem anul acesta 200.000 de euro pe care îi vom investi în resursa umană, adică în studenți. În plus, există infrastructură de cercetare și infrastructură socială modernă, 95% din cămine au fost reabilitate“, a mai precizat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova. La eveniment a participat și inspectorul școlar general Monica Sună, care le-a urat elevilor să aibă inspirație în alegerea pe care o vor face.

Media de la bacalaureat, criteriu de admitere la majoritatea facultăților

În acest an, majoritatea facultăților vor selecta studenții pe baza mediei de admitere. Excepție fac doar specializările vocaționale: sport, teatru, muzică, teologie. De asemenea, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor candidații vor susține o probă de competență lingvistică dacă vor opta pentru programele cu predare în limba engleză. Concurs de admitere se va organiza și la Facultatea de Automatică și Calculatoare, dar doar pentru domeniul Calculatoare și tehnologia informației. Examenul se va susține la matematică și va avea pondere de 70%, iar media de la bacalaureat va avea o pondere de 30%.
Printre elevii interesați de condiții au fost și cei de clasa a IX-a. „Sunt impresionată de faptul că la fiecare stand am primit informații detaliate despre fiecare specializare de care am fost interesată. Acum sunt în clasa a IX-a, dar am venit la universitate pentru că îmi doresc ca pe viitor să urmez actoria și am aflat că există o astfel de specializare și la Craiova“, a spus o elevă a Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova. Și elevii de clasa a XI-a au fost la Ziua Porților Deschise, cei mai mulți fiind interesați de Facultatea de Automatică și Calculatoare. „Toate standurile sunt atractive. Mie îmi plac însă roboții și asta m-a atras și la standul Facultății de Automatică și Calculatoare spre care vreau să mă îndrept după ce voi termina liceul. Îmi doresc să îndeplinesc cerințele pentru admitere“, a spus un elev de la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova.
Evenimentul Zilele Porților Deschise se desfășoară în zilele de 21 și 22 mai. Prin urmare, elevii de liceu au și ziua de azi la dispoziție pentru a consulta oferta educațională a Universității din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS