Acasă Local Gorj Elevii, prezentatori voluntari la Noaptea Muzeelor

Elevii, prezentatori voluntari la Noaptea Muzeelor

-

Noaptea Muzeelor s-a bucurat de o participare numeroasă

Evenimentul Noaptea Muzeelor 2018 s-a derulat în judeţul Gorj la Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă, ambele din Târgu Jiu, Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi“ din Târgul Cărbuneşti şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ Târgu Jiu. Pe lângă expoziţiile de bază, vizitatorii au fost plăcut impresionaţi de expoziţii temporare, proiecţie de filme şi fotografie, lansări de carte, momente coregrafice, spectacole de teatru, balet, face painting, karaoke şi muzică. Momentele de balet au fost coordonate de Liliana Tăbuş, iar momentele de teatru de elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. De altfel, elevii gorjeni s-au implicat an de an în a fi gazde ale evenimentului şi în a oferi scurte prezentări vizitatorilor care au trecut pragul Muzeului de Istorie şi Arheologie „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu.

Stand de caricatură

Una dintre atracţiile manifestărilor de la sfârşitul săptămânii trecute de la Muzeul Judeţean a fost standul organizat de către caricaturistul gorjean Aurelian Şuţă ŞAI. Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, caricaturistul a fost asaltat de publicul dornic să plece acasă cu o caricatură. Artistul a avut răbdare cu toată lumea şi le-a oferit gratuit câte o caricatură. Cei mai nerăbdători au fost copiii. La Noaptea Muzeelor au participat inclusiv reprezentanţi din partea Primăriei Târgu Jiu, respectiv viceprimarul Adrian Tudor. „A fost o ediţie reuşită în ambele locuri: şi la Muzeul Judeţean de Istorie şi la Muzeul de Artă din Parcul Central. Au venit mulţi părinţi alături de copii, semn că a existat o implicare în familii. Acest eveniment a devenit deja o tradiţie şi mulţi vin an de an să viziteze muzeul, să vadă expoziţiile şi să plece acasă cu o lecţie de istorie. Este important să avem măcar o dată pe an astfel de scurte lecţii de istorie şi pentru cei mari şi pentru cei mici“, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului de Istorie şi Arheologie „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, vine la „Repriza de Sud“

Preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, vine astăzi în studioul Radio Sud (97.4 FM). Conducătorul fotbalului judeţean este invitatul lui Alexandru Vîrtosu la...