Intersecția străzii Toporași cu strada Tufănele (FOTO: Claudiu Tudor)
Intersecția străzii Toporași cu strada Tufănele (FOTO: Claudiu Tudor)

După lungi așteptări, strada Toporași din Craiova, care începe de la semafoarele de la Billa și ține până la blocurile ANL, în Craiovița Nouă, a fost asfaltată. Lucrările păreau încheiate de la sfârșitul anului trecut, dar când ajungi la intersecția străzii Tufănele cu Toporași plonjezi cu mașina într-un șanț destul de adânc, o denivelare între covorul asfaltic nou și cel vechi. Covorul asfaltic așezat pe carosabil nu se „pupă“ la intersecția celor două străzi deoarece „constructorul a omis să lege, în zona SIF, covorul asfaltic nou de cel vechi. Trec zilnic pe această stradă și observ cum se chinuiesc cei cu mașini să treacă prin șanțul efectuat de constructor. Au trecut șase luni de când s-a asfaltat și probabil s-a făcut și recepția, iar denivelarea dintre cele două străzi se adâncește“, spune Leonard Turcitu, într-o sesizare trimisă pe adresa GdS.
Reprezentanții primăriei susțin că au cunoștință despre această stare de lucruri, în plus lucrarea cu pricina nu a fost recepționată. „Cunoaștem situația de pe strada Toporași. Într-adevăr, este un disconfort pentru autoturismele care circulă prin zonă, dar precizez că lucrările aici nu s-au finalizat. În câteva săptămâni, chiar până la sfârșitul lunii mai, constructorul – SC Delta ACM – va veni cu al doilea strat de asfalt, stratul de uzură. Atunci această denivelare de la intersecția străzii Toporași cu strada Tufănele dispare“, a precizat Marian Ghencioiu, șeful Serviciului Administrare și Întreținere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova.

Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.