Acasă Local Gorj Arestări pe bandă rulantă în dosarul de trafic de droguri

Arestări pe bandă rulantă în dosarul de trafic de droguri

-

Robert Marciuc a avut o copilărie în care s-a ales cu două dosare penale
pentru scandaluri în Motru

Robert Marciuc, fiul liderului de sindicat din minerit Adrian Marciuc, are şanse mici să iasă de după gratii în următoarele zile. Marciuc junior, implicat recent într-un dosar de trafic şi consum de droguri, a fost arestat recent în baza unui mandat emis pentru 30 de zile de către Tribunalul Timiş. În total au ajuns după gratii nouă tineri, majoritatea din municipiul Târgu Jiu, studenţi, implicaţi într-o adevărată reţea care se ocupa cu traficul de droguri. Între aceştia se află şi Robert Marciuc, fiul primvicepreşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers“, Adrian Marciuc, reprezentativă şi la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Magistraţii din Timişoara au fost intransigenţi şi au admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Instanța respinge cererile inculpaţilor, de luare a unei măsuri preventive mai puţin severe. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, potrivit Tribunalului Timiş. Cei nouă inculpaţi mai au o şansă la Curtea de Apel Timişoara.

Descinderi săptămâna trecută

De precizat că arestările de la Timişoara au avut loc după ce săptămâna trecută anchetatorii au descins la mai multe adrese, în căutare de droguri. Astfel, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare, dintre care 33 în judeţul Timiș și 3 în judeţul Caraș-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu. „S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (canabis, rezină de canabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Târgu Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept“, potrivit DIICOT. Robert Marciuc, fiul liderului de sindicat din minerit Adrian Marciuc, a mai avut probleme cu legea, fiind reţinut în 2015 şi 2016 pentru implicarea în două scandaluri care au avut loc la Motru. Nici viaţa de student nu a fost una prea liniştită pentru fiul liderului de sindicat, cu toate că cel puţin din punct de vedere material nu i-a lipsit ceva care să-l fi determinat să facă pasul dincolo de limita legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amnistia fiscală, ultima strigare la ANAF de anulare a accesoriilor

Luni, 16 decembrie, este ultima zi în care persoanele fizice şi firmele mai pot depune cereri la Fisc pentru a beneficia de amnistia fiscală. Datornicii care plătesc datoria principală inclusiv pe 16 decembrie vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente, dacă au cerut acest lucru. Iată câţi datornici au beneficiat de OG nr. 6/2019 în Dolj.