10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA ajuns în pușcărie pentru o cultură de canabis

A ajuns în pușcărie pentru o cultură de canabis

Cultura de canabis a fost descoperită de ofițerii de combatere a criminalității organizate în comuna Spineni, județul Olt

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne definitiv la doi de închisoare cu executare un bucureștean de 30 de ani, acuzat că a cultivat peste 300 de plante de canabis pe un teren din comuna Spineni, Olt.

Cercetările în acest dosar de trafic de droguri au fost începute de procurorii DIICOT din Olt în august, anul trecut, după descoperirea unei culturi de canabis. Potrivit anchetatorilor, cultura era formată din peste 300 de plante, iar într-un imobil au fost găsite aproximativ zece kilograme de muguri de canabis. „La 31 august 2017, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Spineni, județul Olt, într-o cauză în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. În timpul percheziției, a fost descoperită o cultură de canabis, formată din 328 de plante, iar în anexele imobilului, la uscat, au fost găsite aproximativ zece kilograme de muguri şi plante de cannabis. De asemenea, au fost descoperite lăzi şi alveole în care ar fi fost crescute iniţial plantele de canabis, recipiente cu îngrăşământ lichid şi solid, dispozitive pentru stropirea plantelor, precum şi o pompă cu hidrofor pentru udarea plantelor“, au precizat procurorii DIICOT.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că plantele au fost cultivate în vederea comercializării de Răzvan Țăpurică, de 30 de ani, domiciliat în București, care închiriase o gospodărie în Spineni. Bărbatul a fost reținut pe 31 august, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Olt. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ţăpurică Răzvan Claudiu, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, pe o durată de 30 de zile, de la data de 1.09.2017 până la data de 30.09.2017, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței.

Doi ani de închisoare pentru cultura de canabis

Bucureșteanul a fost trimis în judecată în octombrie, anul trecut, iar în decembrie a și fost condamnat. Asta pentru că și-a recunoscut fapta pentru a avea parte de reducerea cu o treime a pedepsei. Inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Olt la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, infracțiune prevăzută de Legea privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Potrivit legii, cultivarea, producerea, fabricarea, prepararea, vânzarea, distribuirea, transportul, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc se pedepsesc cu închisoarea între 3 și 15 ani.
De asemenea, instanța a dispus confiscarea în vederea distrugerii a drogurilor ridicate în urma percheziției. „Dispune confiscarea unui sac din rafie ce conţine 3.100 grame canabis, 16 saci de rafie ce conţin 29.300 grame canabis, un plic ce conţine cantitatea de 8,2 grame canabis şi un fragment de plantă cannabis cu masa netă de 15,74 grame, aflate în camera de corpuri delicte a IGPR“, a dispus instanța de judecată. A urmat apelul, iar judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au menținut sentința dată de Tribunalul Olt, așa că inculpatul trebuie să execute cei doi ani de închisoare. Din pedeapsa primită se scad cele opt luni de arest preventiv.
Judecătorii craioveni au mai dispus confiscarea de la inculpat a unei pompe de stropit, a unei pompe de udat și a unei motosape. Inițial, Tribunalul Olt respinsese cererea procurorilor de confiscare a acestor bunuri folosite pentru întreținerea culturii de canabis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS