20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Ploile au refăcut rezerva de apă din sol

Ploile au refăcut rezerva de apă din sol

-

Agricultorii sunt optimişti în privinţa rezultatelor anului agricol, având în vedere că rezerva de apă din sol s-a refăcut. A plouat aproape zilnic în ultimele două săptămâni. Bucuria fermierilor şi a reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Gorj este mare, având în vedere că cel puţin anumite producţii vor da randamentul scontat. Rămâne de văzut cât de mare va fi seceta în timpul acestei veri şi începutul toamnei. Dan Tănăsescu a precizat că a plouat consistent în majoritatea localităţilor şi s-a trecut şi de 100 de litri pe metru pătrat. Din păcate, în anumite zone a bătut şi grindina, iar unele culturi sunt afectate şi în procent de 60%.

Semne bune pentru producţie

Şeful Direcţiei pentru Agricultură a mai spus că toate culturile semănate în toamnă, păioasele şi porumbul, care este semănat în primăvară se vor dezvolta foarte bine. Sunt şi efecte nedorite, a mai declarat Dan Tănăsescu, respectiv apariţia buruienilor, şi trebuie realizate lucrările de ierbicidare în câmp. „Sunt semne bune că vom avea producţii bune la păioase. Este vorba de culturile semănate în toamnă şi care acum arată foarte bine ca urmare a ploilor. Mai sunt şi culturile de porumb, semănate în această perioadă, şi care, de asemenea, arată foarte bine. Cel puţin la grâu avem certitudinea, ca urmare a ploilor abundente şi a refacerii deficitului de apă din sol, că va fi o producţie foarte bună şi chiar mai bună decât în ultimii ani. Nu am mai avut de mult o perioadă aşa de bună în care ploile să refacă deficitul de apă din sol, chiar înainte de începutul verii. Poate va ţine cât mai mult la seceta care se anunţă. Oricum, este foarte bine pentru toate culturile din acestă perioadă şi din luna următoare, fie că vorbim de păioase, legume, pomi fructiferi“, a spus Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.