21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetalii şocante despre tânăra moartă din cauza gripei

Detalii şocante despre tânăra moartă din cauza gripei

Tânăra care a murit din cauza gripei nu s-a prezentat la medicul de familie, deși avea febră și tușea, doctorii din Craiova suspectând o infecție respiratorie acută severă.

Au fost date publicității noi detalii privind cazul tinerei care miercuri, 16 mai, a decedat pe patul de spital, în cazul său fiind confirmat diagnosticul de gripă.
Direcția de Sănătate Publică Olt, care a intrat în posesia mai multor date privind ancheta cazului de deces, primul cauzat de gripă în județul Olt în sezonul gripal 2017-2018, a dat joi publicității o informare. Conform acesteia, tânăra Simona Călin, din localitatea Fălcoiu, județul Olt, gravidă în 37 de săptămâni, prezenta simptomele unei infecții acute respiratorii cu aproximativ o săptămână înainte de internare.
„Din date reiese că în urmă cu aproximativ șapte zile de la internare, pacienta a prezentat febră, tuse; nu s-a prezentat la medicul de familie (dr. Șerban Stelian); nu a luat tratament în ambulatoriu“, se menționează în informare. Pentru că simptomele s-au agravat, în 28 aprilie tânăra s-a prezentat la Spitalul Municipal Caracal, cu „stare generală modificată, tuse, afebrilă (37,2 grade Celsius), debut brusc, tuse, dispnee, cianoză“. În urma investigațiilor, medicii au stabilit diagnosticul „pneumopatie bilateral cu adenopatie hilară, în observație pneumopatie bacteriană confirmată radiologic, faringoamigdalită, tuse, gravidă 37 de săptămâni, fără dureri, fără contracturi uterine, bătăile cordului fetal- normale“.
Starea de sănătate a tinerei s-a agravat, iar pe 5 mai a intrat în travaliu, medicii hotărând să efectueze operația de cezariană. Copilul a avut o evoluție favorabilă, fiind între timp externat.
La 18 ore de la operația de cezariană, starea de sănătate a tinerei s-a complicat, iar medicii au solicitat transferul la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde pacienta a decedat.
Diagnosticul menținut pe perioada internării la SJU Craiova: „bronhopneumopatie, pentru care a primit tratament cu antibiotic și oxigenoterapie. Din datele preliminare reiese că nu s-a instituit tratament specific antiviral“, sunt datele DSP. Medicii suspectează, în schimb, „infecția de etiologie virală de tip SARI (infecție respiratorie acută severă)“, recoltându-se exudat nazal și faringian, care prin DSP Dolj este trimis laboratorului Centrului Regional de Sănătate Publică Timișoara, pentru stabilirea diagnosticului etiologic.
Conform datelor transmise către DSP Olt, probele au ajuns în data de 11 mai, iar „rezultatul final al investigării a fost emis de către laboratorul CRSP Timișoara în data de 15.05.2018: pozitiv virus gripal tip A subtip H1“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS