Acasă Local Dolj În Dolj s-a încheiat campania de depunere a cererilor unice de plată

În Dolj s-a încheiat campania de depunere a cererilor unice de plată

-

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Dolj, a anunţat că ieri s-a încheiat campania de depunere a cererilor unice de plată, campania 2018. Au fost depuse 37.346 de cereri unice de plată, însumând o suprafață solicitată la plată de 418.822 de hectare.
Deși numărul de fermieri care au depus cerere unică de plată în campania 2018 a scăzut raportat la numărul de fermieri ce au depus cerere în campania 2017, cu 748 de cereri (1,8%), suprafața solicitată la plată a crescut cu 22.481 de hectare.
Numărul marilor fermieri, care exploatează suprafețe mai mari de 50 de hectare, a crescut de la 780 de fermieri ce au depus cerere în campania 2017, la 811, iar suprafaţa totală solicitată la plată de către marii fermieri este de 266.833 de hectare și reprezintă 63% din totalul suprafeței solicitate la plată în județul Dolj.
Centrul Județean Dolj se situează pe locul 2 raportat la numărul cererilor depuse pe țară, respectiv pe locul 4 raportat la suprafața solicitată la plată la nivelul României, şi anume 9.638.937 de hectare.
Agenția de Plăți Centrul Județean Dolj a anunţat că între 16 și 31 mai se pot aduce modificări la cererile unice de plată fără penalități de întârziere. Între 4 iunie – 4 iulie, se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora, precum și transmiterea eșantioanelor.
Între 5 iulie și 1 octombrie se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarnă sau în primăvara anului următor.
Plata avansului se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, iar plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019.
Până acum, Centrul Județean Dolj a finalizat plata subvențiilor aferente anului de cerere 2017 pentru 99,85% dintre fermierii eligibili la plată, cuantumul total al subvențiilor plătite la nivelul județului pentru acest an de cerere fiind 87 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...