Proiectul de finalizare a lucrărilor la noul Stadion Municipal va intra la avizare în comisia interministerială pe 23 mai, conform declarației primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. După ce va trece prin comisia respectivă, va fi necesară aprobarea unei hotărâri de guvern, prin care să fie alocată suma de două milioane de euro pentru lucrările care mai sunt de executat. Marcel Romanescu susţine că până la finalul acestei luni ar putea fi aprobate fondurile necesare, astfel încât să se poată trece la organizarea licitaţiei şi desemnarea unui constructor. Edilul speră ca până cel târziu în luna octombrie a acestui an lucrările să fie finalizate. Stadionul Municipal a costat până acum 20 de milioane de euro. Mai este de realizat o pasarelă exterioară şi canalizarea pentru colectarea apelor pluviale. Investiţia aparţine Companiei Naţionale de Investiţii.

Bani şi pentru Casa de Cultură a Sindicatelor

Primăria Târgu Jiu va aloca de urgenţă fonduri pentru repararea acoperişului Casei de Cultură a Sindicatelor, recent achiziţionată de la lichidatorul Consulting Company. Imobilul a costat 3,8 milioane de lei. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că în acelaşi timp vor fi făcute demersuri pentru a întocmi şi depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene. Se acordă sume nerambursabile din partea UE pentru reabilitarea unor instituţii de cultură. Marcel Romanescu a mai declarat că investiţia va fi una costisitoare. Dacă aceasta nu va putea fi asigurată în totalitate de la bugetul central, vor fi alocate treptat fonduri de la bugetul local, începând de anul viitor, a mai spus edilul.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.