Acasă Local Gorj Amenzi la Primăria Albeni

Amenzi la Primăria Albeni

-

Prefectura Gorj a făcut publice neregulile constatate de Corpul de Control la Primăria din Albeni. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că o serie de hotărâri ale Consiliului Local nu au fost comunicate Instituţiei Prefectului. De asemenea, secretarul Primăriei Albeni nu ar fi respectat procedurile legale în anumite situaţii, respectiv nu a supus aprobării Consiliului Local o serie de documente. Tot secretarul comunei nu a comunicat la timp actele emise de Consiliul Local, pentru a fi supuse controlului de legalitate realizat de Instituţia Prefectului, mai spune Ciprian Florescu. Prefectul de Gorj a mai declarat că şi primarul se face vinovat de nerespectarea legislaţiei cu privire la situaţiile financiare. Au fost încheiate contracte de licitaţii publice fără obţinerea avizului de la Trezorerie.

Spor ilegal de excelenţă

Şi în ceea ce priveşte salariul unui angajat, s-au comis ilegalităţi, fiind acordat un spor lunar de excelenţă, potrivit lui Florescu. Acest lucru este interzis de lege. Corpul de Control a depistat şi sporuri acordate preferenţial. Este vorba de sporul de condiţii vătămătoare acordat doar unora dintre angajaţii primăriei, deşi toţi ar fi avut dreptul la un astfel de spor. Şi în privinţa stabilirii impozitelor locale au fost scoase în evidenţă neajunsuri. Conform reprezentantului guvernului în teritoriu, cei care se fac vinovaţi vor fi sancţionaţi. Raportul va fi trimis Primăriei Albeni. De asemenea, secretarul şi primarul vor fi sancţionaţi. Amenda care ar putea fi aplicată în acest caz este de 3.000 de lei. „Vom trimite un exemplar din raportul Corpului de Control şi la Albeni pentru a le aduce la cunoştinţă datele din document. Se vor aplica şi sancţiuni. Vor stabili colegii mei care va fi cuantumul acestora, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate în raport“, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez este în stare gravă

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez internată în Spitalul Elias din Capitală se află în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.