Reprezentanții IJJ Dolj au anunțat numărul de locuri scoase la concurs în instituțiile militare de învățământ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj anunță că, pentru sesiunea de admitere 2018-2019, forma de învăţământ zi, a fost aprobat numărul de locuri scoase la concurs în instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Astfel, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti 10 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Alte 50 de locuri au fost alocate la Facultatea de Jandarmi pentru domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică“, specializarea „Ordine şi siguranţă publică“.
La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ din Drăgăşani au fost alocate pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018 un număr de 350 de locuri, iar alte 350 de locuri pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019.
Aceeași situație este și la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş“ din Fălticeni, instituție care scoate la concurs 350 de locuri în sesiunea de admitere august-septembrie 2018 și încă 350 în sesiunea de admitere ianuarie 2019.
De asemenea, Ministerului Afacerilor Interne i-au fost alocate la instituţiile de învăţământ ale MApN, care formează personal pentru nevoile MAI, mai multe locuri pentru care Jandarmeria Română recrutează candidaţi. Astfel, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu au fost alocate 21 de locuri, iar la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“ 2 locuri. În schimb, la Academia Tehnică Militară Bucureşti au fost alocate 33 de locuri, la Institutul Medico-Militar 12 locuri, la Facultatea de Management Aeronautic de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ – 13 locuri, la Facultatea de Inginerie Marină de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa – 6 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“ din Piteşti – 8 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“ – 5 locuri, iar la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ din Constanţa – 66 de locuri.
Potrivit jandarmilor doljeni, locurile la instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI sunt comune pentru femei şi bărbaţi, cu excepţia specialităţii aviaţie piloţi, pentru care sunt recrutaţi exclusiv bărbaţi.
Pentru detalii despre admitere şi înscriere, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Resurse Umane, din cadrul IJJ Dolj, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, la sediul din municipiul Craiova, str. Alexandru Macedonski, nr. 7, ori la numerele de telefon 0251.534.223 și 0251.534.224. Informații despre admitere și înscriere se găsesc și pe pagina de internet a IJJ Dolj – www.jandarmeriadolj.ro – secţiunea Carieră.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.