10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFocuri de armă pentru prinderea unui șofer fugar

Focuri de armă pentru prinderea unui șofer fugar

Filip Sărdaru a fost arestat preventiv pe 27 martie 2013 și eliberat în noiembrie, același an

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au tras, vineri, mai multe focuri de armă pentru a opri un autoturism BMW al cărui șofer avea permisul suspendat. Este vorba de craioveanul Filip Gionea, fost Sărdaru, de 45 de ani, care avea permisul suspendat încă de la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit polițiștilor doljeni.
„Politiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al circulației pe bulevardul Știrbei Vodă din Craiova, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Șoferul a refuzat să oprească, politiștii reușind însă să observe că la volan era un bărbat despre care existau date că are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. S-a procedat la urmărirea șoferului până în cartierul Catargiu, unde au fost executate mai multe focuri de armă, însă cel în cauză a reușit să fugă, după ce a abandonat mașina cu care se deplasa. În urma activităților desfășurate de politiști, șoferul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a fost identificat, prins şi audiat, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu a fost rănit“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Aceștia din urmă au mai explicat că polițiștii de la Rutieră au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.
Potrivit oamenilor legii, pe 29 ianuarie, bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, iar pe 29 februarie a fost depistat conducând fără permis, motiv pentru care i s-a întocmit un dosar penal.

Condamnat într-un dosar instrumentat de DIICOT

Pe 26 martie 2013, procurorii DIICOT din Craiova anunțau destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada“. În urma descinderilor făcute în dimineaţa zilei de 26 martie 2013, au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi.
„Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis Paris, Serdaru Filip şi Popescu Luigi Cristinel, exponenţi ai lumii interlope din Craiova. În sarcina membrilor grupării s-a reţinut că, în schimbul sumei de aproximativ 8.000 dolari/migrant, au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie romă, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada. Procurorii DIICOT au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul SUA“, precizau anchetatorii în martie 2013. Ulterior, pe 7 iulie, același an, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor şase inculpaţi, dar şi a lui Florin Isvoranu. În iulie 2015, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Șase dintre inculpați au fost achitați pentru toate capetele de acuzare, iar Filip Sărdaru a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru favorizarea infractorului. După ce a scăzut din pedeapsă perioada de arest preventiv (27 martie 2013 – 21 noiembrie 2013), instanța a constatat că pedeapsa a fost deja executată.

Încă un șofer oprit cu focuri de armă

Miercuri, polițiștii Biroului Rutier Craiova au folosit armamentul din dotare pentru a opri un alt șofer, un craiovean de 30 de ani, care conducea tot un BMW. Șoferul a fost urmărit de polițiști de pe bulevardul Decebal până pe strada Sărarilor, unde oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și în cauciucurile mașinii. Ulterior, după ce a fost prins, craioveanul de 30 de ani a fost sancționat cu o amendă totală de 2.320 de lei pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor, pentru depășirea coloanei de autovehicule la semafor, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, neacordare de prioritate pietonilor și pentru că a circulat pe sensul opus. În plus, șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS