Acasă Local Gorj CEO vrea să renunţe la un hotel de o jumătate de...

CEO vrea să renunţe la un hotel de o jumătate de milion de euro

-

Un hotel de peste o jumătate de milion de euro din Târgu Jiu, aflat în proprietatea Complexului Enegretic Oltenia (CEO) ;i deţinut de stat (Ministerul Energiei – 77%), ar putea intra în administrarea unui SRL. Compania statului va propune pe 15 mai acţionarilor Complexului Energetic Oltenia închirierea hotelului Maiami din centrul oraşului Târgu Jiu pe o anumită perioadă de timp şi contra unei sume lunare, respectiv anuale de bani. Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor analiza în şedinţa de marţi, de la Bucureşti, propunerea Directoratului de externalizare prin închiriere a unuia dintre cele mai bune hoteluri din municipiu, cel puţin ca zonă. Clădirea este amplasată pe Calea Eroilor din Târgu Jiu, în apropiere de centrul oraşului. Principala motivaţie a deciziei de a oferi spre închiriere hotelul este faptul că unitatea înregistrează pierderi. Cu toate acestea, sunt zile în care la unităţile turistice din municipiu nu se găsesc locuri de cazare.

Propunerea are deja două avize

Propunerea de externalizare a hotelului Maiami din Târgu Jiu are deja avizul Directoratului CEO încă din noiembrie anul trecut, iar în luna decembrie 2017 a primit avizul şi de la Consiliul de Supraveghere. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a AGEA CEO din data de 15 mai. Hotelul Maiami este catalogat ca fiind de trei stele, are 30 de camere şi un apartament cu patru locuri. În total, sunt disponibile 64 de camere dotate cu aer condiţionat, baie, internet, telefon şi minibar. Unitatea mai deţine o sală de protocol şi un restaurant de 80 de locuri. Directoratul CEO propune închirierea prin procedură competitivă. În momentul acesta există depusă, la sediul Complexului Energetic Oltenia, încă din 23 mai 2017, o ofertă de la Societatea Achiziţie şi Dezvoltare, despre care se spune că ar fi controlată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Preţul minimal de închiriere propus de CEO este de 321.708 lei pe an, fără utilităţi şi fără TVA. Este de precizat că hotelul are o suprafaţă totală construită plus anexe de 500 de metri pătraţi şi un teren de 1.733 de metri pătraţi. Hotelul se află ipotecat la un credit bancar accesat de CEO şi care are scadenţa în luna septembrie 2019. Cele două bănci au aprobat închirierea hotelului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...