Lucrările trebuie să înceapă în acest an

Toate proiectele cu finanţare europeană depuse de primăriile din judeţul Gorj au fost aprobate în întregime. Mai erau nouă proiecte incomplete, însă primarii au depus ultimele documente şi au obţinut avizele de finanţare. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a declarat că în total au fost aprobate 163 de proiecte de reabilitare a infrastructurii, cu o valoare de 677 de milioane de lei. Se estimează că în urma licitaţiilor se vor face economii şi vor rămâne fonduri şi pentru finanţarea modernizării unor drumuri. „Vestea bună este că şi ultimele nouă proiecte depuse de primării din judeţ au fost aprobate şi au acum avizele finale. În mare parte, cele 163 de proiecte au intrat în procedurile de licitaţie şi se vor stabili constructorii. Sperăm să avem cât mai puţine contestaţii, să demareze rapid lucrările. Este vorba de lucrări de modernizare a reţelei şcolare şi a dispensarelor, lucrări de reabilitare drumuri şi lucrări de apă şi canal“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Economiile vor fi direcţionate pentru repararea drumurilor

Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că economiile la suma de 677 de milioane de lei vor fi folosite pentru finanţarea reabilitării unor unităţi şcolare din Scoarţa şi Crasna. Restul de bani vor fi orientaţi cu prioritate pentru modernizarea unor drumuri judeţene, comunale, săteşti şi vicinale. „În urma unor astfel de licitaţii, rămân fonduri. Cu aceşti bani vrem să finanţăm alte proiecte de infrastructură exclusiv rutieră. Mai sunt şi proiectele pentru şcolile din Crasna şi Scoarţa, care nu au intrat în prima etapă, însă, în rest, banii vor merge în totalitate pentru finanţarea reabilitării drumurilor judeţene, comunele, săteşti şi vicinale. Sunt multe zone unde trebuie să se intervină la carosabil“, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.