Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au confiscat peste 55 de metri cubi de lemn, în urma neregulilor constatate în timpul unor controale silvice, la o societate comercială. Oamenii legii au efectuat un control pe linia depozitării materialului lemons la sediul unei societăți comerciale din județul Dolj, care are punct de lucru în comuna Vrata, județul Mehedinți.
În urma activităților desfășurate, poliţiştii au descoperit că, în perioada 1 ianuarie – 9 mai 2018, societatea a primit în depozit cantitatea de 29,85 metri cubi cherestea de molid fără avize de însoțire.
Totodată, în urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit că în aceeași perioadă, societatea a expediat cantitatea de 26,78 metri cubi lemn pentru foc, specia stejar, fără avize de însoțire.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos identificat, în valoare de peste 22.000 de lei, a fost confiscat.
În activități au fost angrenați și ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.