10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurs gratuit pentru viitori și proaspeții părinți din Drobeta Turnu Severin

Curs gratuit pentru viitori și proaspeții părinți din Drobeta Turnu Severin

Un curs gratuit, intitulat sugestiv „Primele 1.000 de zile pentru tine și copilul tău“, pentru viitori sau proaspeți părinți, va avea loc, pe 13 mai, de la ora 11.00, la Drobeta Turnu Severin, în Severin Shopping Center.
Viitoarele mămici știu deja despre grețurile de dimineață și despre schimbările hormonale prin care trece corpul în timpul sarcinii, dar timp de nouă luni vor fi multe alte transformări de descoperit. Cursul gratuit susținut de educatorii perinatali certificați SAMAS vine în întâmpinarea viitorilor părinți pentru a-i ajuta să înțeleagă importanța primelor 1.000 de zile pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. În cadrul cursului sunt abordate toate etapele prin care trec mama și copilul de la concepție și până la împlinirea vârstei de doi ani a bebelușului. Aflăm și despre rolul tatălui în perioada pre și postnatală.
Scopul cursului este acela de a oferi suportul profesional adecvat viitorilor părinți, centrat pe necesitățile acestora.
Printre obiectivele cursului se numără înțelegerea sarcinii și a nașterii pentru a reduce teama de necunoscut și a crește încrederea în sine a viitorilor părinți, precum şi prevenirea complicațiilor prin identificarea factorilor de risc și asumarea unui stil de viață sănătos. De asemenea, părinţii trebuie să conștientizeze şi să se familiarizeze cu schimbările ce vor veni odată cu nașterea copilului. Părinţii trebuie să conştientizeze necesitatea activității fizice în timpul sarcinii și după ea. Viitoarele mămice se vor familiariza cu noţiunile nașterii fiziologice, precum şi cu metodele de îngrijire a bebelușului. Procesul alăptarii și importanța acestuia atât pentru copil, cât și pentru mamă va fi explicat de către educatori, care vor vorbi și despre momentul potrivit pentru diversificarea alimentației bebelușului.
Activitatea educatorului perinatal SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% din mame apelează la servicii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS