Acasă Local Gorj Poliţiştii au descins în şcoli şi în târguri

Poliţiştii au descins în şcoli şi în târguri

-

Prevenirea infracțiu-nilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, prevenirea delin-cvenței juvenile și victimizarea minorilor sunt priorități pentru Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, în anul 2018. Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în ultima săptămână, o serie de activități informativ-preventive, constând în instruiri cu persoanele care distribuie bunuri și valori, întâlniri cu cetățenii în locuri publice, prelegeri cu elevii în unităţile de învăţământ și acțiuni de distribuire a materialelor de informare. În cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, au fost desfășurate activități de instruire a agenților distribuitori, din cadrul unor societăți de curierat, cu activitate de distribuție pe raza județului Gorj, ocazie cu care au fost prezentate vulnerabilitățile ce constituie factori favorizanți în comiterea unor fapte de furt sau tâlhărie.

Vigilenţă pentru transportul valorilor

Mesajele preventive au urmărit transmiterea către grupul țintă a modurilor de operare cel mai frecvent întâlnite la infractori, recomandându-se vigilenţă şi adoptarea unor măsuri fundamentale de siguranţă a bunurilor și valorilor transportate. De asemenea, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții școlilor de conducători auto, care își desfășoară activitatea pe raza județului Gorj, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și a furturilor de și din auto, ocazie cu care au fost purtate discuții pe tema siguranței rutiere, dar și cu privire la modul de asigurare a autovehiculelor și a bunurilor aflate în acestea, fiind prezentate materiale audio-video cu recomandări preventive. Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor de şi din auto, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor au fost desfășurate activităţi de distribuire pliante cu informații și recomandări în Târgul Auto Succes, cartierele 9 Mai, Bârseşti şi Slobozia din municipiul Târgu Jiu, dar şi pe raza oraşului Novaci şi comunei Muşeteşti, fiind purtate discuții cu cetățenii și oferite recomandări pentru prevenirea acestui gen de fapte. Poliţiştii au susținut prelegeri, informări şi dezbateri, cu elevii și cadrele didactice, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“, Colegiul Auto „Traian Vuia“, Liceul Tehnologic Bârsești, Liceul Tehnic Nr. 2 din Târgu Jiu, dar și în mediul rural, la Școala Gimnazială Muşeteşti şi Școlile Primare Larga şi Stănceşti, de pe raza comunei Muşeteşti, pentru informarea și ghidarea comportamentului copiilor în școală și în societate, în spiritul prevenirii criminalității și victimizării acestora. Beneficiarii activităților preventive desfăşurate de polițiști au fost aproximativ 700 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.