17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocalitățile rurale doljene rămân fără apă dacă o folosesc la udat

Localitățile rurale doljene rămân fără apă dacă o folosesc la udat

Apa potabilă furnizată de operatorul regional, Compania de Apă Oltenia, a fost restricționată în unele localități doljene. Afectate sunt, până la acest moment, localități precum Dăbuleni și Bârca, unde CAO a luat deja măsura restricționării furnizării apei la robinet. Motivul îl constituie faptul că localnicii o folosesc pentru alte necesități, precum irigarea terenurilor, spălarea autovehiculelor şi în anumite activități de producție în unele unităţi industriale. În localitatea Bârca, abonații CAO primesc apă doar în intervalurile 06.00 – 10.00 și 17.00 – 21.00, cu precizarea să fie folosită numai pentru nevoi casnice.
În aceeași situație sunt și localnicii din Dăbuleni, care primesc apă între orele 11.00-18.00 și 23.00 – 05.00.
„Rugăm insistent utilizatorii serviciului să nu mai folosească apa potabilă la udatul grădinilor. Conform reglementărilor legale aflate în vigoare, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă de către CAO este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.
Utilizarea apei potabile în alte scopuri este permisă numai în măsura în care există disponibilități faţă de necesarul de apă potabilă al localității, stabilit potrivit prescripțiilor tehnice în vigoare.
În cazul în care cerințele de apă potabilă ale operatorilor economici nu pot fi acoperite integral, aceștia trebuie să își asigure alimentarea cu apă potabilă prin sisteme proprii, realizate și exploatate în condițiile legii.
Pentru satisfacerea altor nevoi, cum ar fi: irigarea terenurilor, spălarea autovehiculelor și consumul tehnologic al unităților industriale, utilizatorii vor folosi apa din surse proprii“, a precizat Alin Șuiu, director adjunct CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS